2015 nemcsak a migrációról és a terrortámadásokról lesz emlékezetes, ebben az évben több hollywoodi film is a moziba csalta a nézőket a torrentezés helyett. Bemutatták az új Terminátor-filmet, az új James Bond-filmet, az új Éhezők viadalát, és mindezt tetézte, hogy az új Csillagok háborújával zárult az év. 

Csillagok háborúja – Az ébredő erő

Az év végén minden a Star warsról szólt, kikerülhetetlen a film. 

Az éhezők viadala – A kiválasztott (2. rész)

Az éhezők viadala sorozat utolsó részét november 19-én mutatták be a hazai mozik. Sajnos ez volt az utolsó filmje Philip Seymour Hoffmannak, aki a játékmestert alakította a filmben. A színész 2014. február 2-án hunyt el.

James Bond: Spectre – A Fantom visszatér

Az új James Bond-film az ősz megkerülhetetlen filmje volt szerte a világon, a londoni premierre még Katalin hercegné is elment. 

Mentőexpedíció – A marsi

A marsi című könyvből készült film többek közt Magyarországon készült, a Mars bolygón ragadt tudós mindennapjairól szóló filmben nyomokban pedig látni is hazánkat. Sőt, Matt Damon bulizott is az Ötkertben.

Mission Impossible – Titkos nemzet

Tom Cruise olyan főszereplőnőt választott maga mellé, akiről még sokat fogunk hallani,  a kritikusok szerint lejátszotta az A-listás hírességet a filmben. A svéd színésznő, Rebecca Ferguson a filmszerepért 6 héten át napi 6 órát edzett, hogy formában legyen. 

Terminator -Genysis

Az igazi Terminátor rajongók kicsit csalódottan jöttek ki a moziból a film után, ugyanis valamennyire felülírja és átértelmezi az előző Terminátor-filmeket. A fiatal Sarah Connort Khaleesi alakítja a Trónok harcából, Emilia Clarke-ot a filmben 1984-ben láthatjuk, ahogy megismerkedik jövendőbelijével. Abban az évben, amikor az első Terminátor film készült. 

Jurassic World

A Jurassic Park is folytatódott 2015-ben, az 1993-as film méltó folytatást kapott. 

Mad Max- A harag útja

Tom Hardytól zengett 2015, a brit színész karrierjében a Mad Max A harag útja fontos állomás. A Batman és az Eredet után ezzel a filmmel végleg betört Hollywoodba.

Bosszúállók: Ultron kora

A Marvel-filmek is taroltak ebben az évben, a Bosszúállók második része jó eséllyel indul a minden idők legnagyobb premierbevétele címéért. Az első rész 207 millió dollár bevétellel nyitott. 

Halálos iramban 7.

A film nemcsak a rajongókat érintette meg, szomorú apropója a filmnek, hogy az egyik főszereplő, Paul Walker elhunyt egy tragikus autóbalesetben

Whiplash

A dobolásról és a zenei képzésről szóló film három Oscar-díjat is besöpört, 2015 tavaszán került a hazai mozikba. A film hitelességét az Index kritikája tökéletesen fogalmazta meg, ide kattintva olvashatja.

Liza, a rókatündér

A magyar Wes Anderson-filmként emlegetett Liza, a rókatündér nemcsak a film miatt lett sikeres, a zenéje legalább annyira rabul ejtette a nézőket, mint a bűbájos nővérke szerelmi élete. 

+1: Angelina Jolie és Brad Pitt közös filmje

A tengernél című film Hollywood első számú szerelmespárjának közös filmje a 2005-ös Mr és Mrs. Smith óta. A film sajnos nem lett akkora siker, mint ahogyan várható volt, az Imdb-n is gyenge értékelést kapott.