Január közepén, a változékony időjárás mellett tökéletes téli szórakozást nyújthat az a neten keringő kihívás, ami arra buzdít mindenkit, hogy nyúljon magához 30 napon keresztül. A Refinery 29 ezzel nyitotta meg 2016-ot, holott általában a témába vágó kihívások májusban, a maszturbálás havában jellemzők

Az új évet ünneplő maszturbálás kihívást főleg nőknek ajánlja Vanessa Marin szexterapeuta, a lényeg nem is azon van, hogy minden nap orgazmushoz jusson az ember, hanem az örömön van a hangsúly, a gyakorlás módjain keresztül. A tanácsok szerint az első naptól az utolsóig fokozatosan kell felépíteni az önszeretetet. Az első napon átlósan kell körülbelül öt percig simogatni magunkat egy ujjal, a második napon lehet le és fel mozgatni az ujjakat (ez már lehet kettő), körkörösen csak a negyedik napon ér izgatni, segédeszközt pedig csak az ötödik napon szabad használni. Azt is csak öt percig.

A második héttől kezdve az öt percet növelni kell 10 percre, hogy a 30. napon eljussunk oda, hogy bárhogyan, bármilyen segédeszközzel, bármilyen módon 25 percen keresztül maszturbáljunk. A nőknek ajánlott fokozatos kihívást próbálgathatják a férfiak is, értelemszerűen a percek eleinte lehetnek rövidebbek, és az érintéseket, simogatásokat is lehet változtatni, növelni, egészen addig, hogy akár egy műpunci is beleférjen a kihívásba mint segédeszköz. 

A megszokottól eltérő maszturbálás azért lehet hasznos, mert a berögzült ingerlést felülírhatja. Ez főleg azoknak jó, akik párban nehezebben tudnak elélvezni, akiknek problémáik vannak az orgazmussal – akár a korai magömlésről, akár arról legyen szó, hogy csak a klitorisz izgatásával képesek gyönyört megélni. A rutinmozdulatokat hasznos felülírni, erre a 30 napos kihívás tökéletes megoldás. 

A 30 napos maszturbálás kihívásnak olyan formája is létezik, ami pont az ellenkezője a mostaninak: 30 napos maszturbálás-megvonás. Azaz 30 napon keresztül leszoktatják a testüket az önörömszerzésről, de olyan is akad, aki egy teljes éven át, azaz 365 napon keresztül vonta meg magától. A Redditen természetesen be is számolt erről.