A 28 éves Piotr Kupiecet gyilkosság miatt kereste az Interpol, a férfi pont abban az angliai Subwayben dolgozott, ahova a környékbeli zsaruk előszeretettel jártak enni. Ugyanis a Subway mindössze 250 méterre van attól az angliai Devizes városka rendőrkapitányságától – írja a Dailymail

A lengyel férfit az Interpol csoportos erőszak és gyilkosság miatt körözte, ismert focihuligán, aki 2007-ben a Korona Kielce és a Wisla Krakow focicsapatok drukkerei közt kitört verekedésben késsel halálra szúrt egy másik focidrukkert. A krakkói rendőrség emberölés miatt kereste, a gyilkosság mellett lopás, támadás, bántalmazás is van a rovásán.

A férfi valószínűleg azt hitte, baromi okos döntés, hogy külföldre menekül, és abba a Subwaybe állt be dolgozni – érvényes igazolványokkal, dokumentumokkal –, ahova a környékbeli zsaruk enni járnak. Úgy tudni, legalább négy éve élt az angliai kisvárosban, amikor elkapták. A környékbeliek barátságos férfiként ismerték meg Kupiecet, aki a kisváros edzőtermében is rendszeresen megfordult. 

A környékbeliek valószínűleg nagyot néztek, amikor a rendőrök a vásárlók és a kollégák szeme láttára tartóztatták le a szendvicsbárban. Többször is próbálták elkapni a lengyel férfit, a brit lapok szerint más, azonos nevű lengyel férfiakat tartóztattak le 2009-ben és 2010-ben is – eközben a kapitányságtól hat méterre dolgozott az igazi. A rendőrkapitányság egyik nyomozója, Matt Davey azt nyilatkozta Kupiec elfogásáról, hogy jó eredmény nemcsak a hírszerzőknek, hanem az egész kapitányságnak.

A helyi Subway sajtószóvivője megerősítette a letartóztatás tényét, azt nyilatkozta, hogy valóban elvittek valakit a rendőrök a szendvicsezőből január 13-án, de a letartóztatás nincs közvetlen kapcsolatban a Subway üzlettel. Piotr Kupiec érvényesnek tűnő dokumentumokkal vállalt munkát, a 28 éves focihuligánt előzetes letartóztatásba helyezték.