Mesés kincs nyomában tűnt el a coloradói férfi

bd
2016.02.03. 10:34

A műgyűjtő és régiségkereskedő Forrest Fenn 2010-ben döntött úgy, hogy kicsit felrázza a kincskeresésre éhes embertársai lelkivilágát. Most viszont pénzt és fáradságot nem kímélve segít kutatni egyik követőjét, aki nagy bajba került, írja a Gawker.

2010-ben, az akkor 80 éves Fenn valahol a Sziklás Hegységben, Santa Fe városától északra ásott el egy ládát, benne nagyjából 3 millió dollár (közel 820 millió forint) értékű aranyröggel, drágakővel és relikviákkal. Ugyanabban az évben kiadott egy könyvet is, benne versformában megírt nyomokkal a pontos helyről. Azóta több fórumon is csepegtet újabb információkat, és bár tízezrek égnek folyamatosan a keresés lázában, még senki nem akadt a kincsesláda nyomára. 

Az 54 éves Randy Bilyeu két éve költözött Colorado államba, hogy minden idejét a kincsvadászatnak szentelje. Legutóbb 2016. január 5-én indult neki a Santa Fe-től nyugatra fekvő folyó átkutatásának, egy GPS és kutyája, Leo társaságában. Volt felesége, Linda Bilyeu január 14-én jelentette be eltűnését a rendőrségen.

Másnap a kutyát és a hajóját meg is találták, ám a férfinak nyoma veszett. Szó szerint. 

„Sajnos nincs semmi, ami alapján elindulhatnánk" - nyilatkozta Elizabeth Armijo, az Új-Mexikói Állami Rendőrség szóvivője. „Ha bárki találna egy ruhadarabot, vagy ujjlenyomatot, vagy bármit, ami az illetőre utal, akkor azon el tudnánk indulni. De egyelőre semmink nincs."

A híres ládika, amit tízezrek keresnek a mai napig
A híres ládika, amit tízezrek keresnek a mai napig

Fenn helikopterekkel és repülőgépekkel szállt be a keresésbe. „Minden alkalommal, amikor kimegyünk, de nem találjuk Randyt, az nagyon csüggesztő, ám nem fogjuk feladni. Még vannak olyan területek, ahol keresni akarom" - jelentette ki a kincsvadász-őrület elindítója. 

Ám arra még most sem hajlandó, hogy közelebbi információt adjon a ládáról. „Már túl sokan beszálltak a keresésbe. Nem lenne fair velük szemben, ha most egyszerűen csak lezárnánk a dolgot."

A hivatalos mentőalakulatok egyelőre feladták Bilyeu keresését.