A magukat neomaszkulinoknak nevező, a férfiak jogaiért harcoló aktivisták, akik egy ideje már azért harcolnak, hogy a nemi erőszak legális legyen, most lemondták nemzetközi találkozójukat,

mivel nem tudják garantálni az azon résztvevők testi épségét.

A találkozót február 6-ra tervezték a világ különböző nagyvárosaiba – leginkább Ausztráliába –, de a vezető Daryush “Roosh” Valizadeh végül egy közleményben azt mondta:

Többé nem tudom azon férfiak biztonságát garantálni, akik február 6-án részt akarnak venni a találkozón. Nem lesz hivatalos Return of Kings (A királyok visszatérése) találkozó, de persze nem tudom megakadályozni azokat a férfiakat, akik privát találkozókat szerveznek. Elnézést kérek azon támogatóktól, akik csalódottak döntésem miatt.

A találkozót csak és kizárólag heteroszexuális és maszkulin férfiaknak hirdette meg, a nőket és a homoszexuálisokat alapból kizárta.

Valizadeh úgy gondolja, a nemi erőszakot legalizálni kellene, szerinte a férfiaknak nem kéne engedélyt kérniük, mikor épp szexelni akarnak egy nővel.

Arra, hogy lemondták a nagy összejövetelt, többen is erősen ironikusan reagáltak Twitteren:

Jaj, milyen szomorú, hogy a nemi erőszak mellett kiállók nem érzik magukat biztonságban

RooshV lemondta a tüntetéseket, mert aggódott a férfiak biztonsága miatt? Na, milyen érzés?

Valizadeh mozgalma egyébként egészen hasonló ahhoz, aminek kapcsán már nők is elkezdtek #menimism felirattal ellátott pólókat hordani. Többen már akkor is azzal viccelődtek, hogy a nemi erőszakot legalizálni kellene, mert a nőket arra teremtették, hogy a férfiakat kielégítsék.

(forrás: Mashable/BuzzFeed)