1980 szeptemberében egy amerikai férfi küldött magának egy csomagot egy norvég szállodába. A küldemény, három 16 mm-es filmtekercs meg is érkezett a vossi Hotel Jarlba, az illető úr - David Jon Long - azonban sohasem. A küldeményt a biztonság kedvéért félretették, hátha egyszer megérkezik. 

Lassan huszonhat év telt el, de Long még mindig nem jelentkezett a három filmtekercsért. A szálloda viszont néhány évvel ezelőtt csődbe ment, itt jött a képbe Kjell-Erik Ruud, egy helyi művész. Éppen a szálloda bútorai között keresett használhatót, amikor a keze ügyébe akadt a doboz. Elhatározta, hogy megkeresi a tulajdonosukat, de ez több év alatt sem sikerült. Ezért úgy döntött, körülbelül hatvan főnek nyilvános vetítést szervez a filmekből február 9-én, egy helyi galériában. Hogy mi van a szalagokon, maga sem tudja.

Úgy akarom bemutatni a filmeket, hogy magam sem láttam őket. Nem akarom tudni, mi van rajtuk, az elrontaná a mókát

- mondta a norvég közszolgálati adónak. Csak annyit lehet tudni, hogy a dobozon a Spirit of the West (a nyugat lehelete/lelke/spiritusza) olvasható, de mi azt sem zárnánk ki, hogy valaki a szálloda alkalmazottai közül írhatta rá.

Ruud szerint sportolós, vagy  a természet szépségeire rácsodálkozós felvételekről lehet szó.

Legrosszabb esetben a felvételek pornográfak is lehetnek, de ezt egyáltalán nem tartom valószínűnek.