haz

Dózerolás vetett véget az igazi horrorház rémuralmának

2016.02.09. 20:43

Nem kell ahhoz Scully ügynöknek lenni, hogy vonakodjunk elhinni minden olyan történetet, ami szellemészlelésről, démonokról, meg megszállottságról szól. Egy Indiana államban álló - állt - ház titkait viszont évekig hiába próbálták megfejteni szakértők, és mégsem jutottak semmire. Viszont mindenki annyira rettegett tőle, hogy nemrég ledózerolták. Természetesen már dokumentum-és nagyjátékfilm is készül a történtekről.

A Gary-i házban egy Latoya Ammons nevű nő élt anyjával és három gyerekével. Mind azt mondják a mai napig, hogy borzasztó dolgok történtek ott velük. Tekintsük mondjuk a szellem-és ijesztőalak-észleléseket a zaklatott elme képzelgéseinek, az ismeretlen eredetű lábnyomokat pedig vagy a gyerekek, vagy a szomszédok csínyének. De az biztos, hogy bárki kérdezte őket, a ház lakói azt mondták: beköltözésük óta folyamatosan féltek, idegen hangokat hallottak, és ijesztő dolgokat láttak. 

4
Arra viszont konkrét bizonyítékok vannak, hogy a gyerekek a verekedésig agresszívak lettek, egymásra és más családtagokra támadtak, majd elájultak.

A gyermekvédelmi hivatalnak az esettel kapcsolatos jegyzőkönyvét itt olvashatják el.

Ez elég rosszul hangzik

De az a furcsa, hogy egy pszichiátriai kivizsgálás arra jutott, az anya teljesen egészséges. Sem rajta, sem a gyerekeken nincsenek sérülések, az otthonuk pedig tiszta, rendezett, jól felszerelt, és nem szűkölködnek élelmiszerekben sem. 

Egy helyi rendőr is fogékony volt a problémára: egy-két kollégájával kiment a házhoz egyik éjszaka, telefonnal fotózták a semmit, és arcokat láttak a foltokba. Illetve hangot is rögzítettek, ezen különféle neszek hallhatók, talán nem meglepő módon.

Ebből többek közt az derül ki, hogy a gyerekeket és anyjukat is vizsgálták orvosok, és arra jutottak, hogy az anyának valamilyen mentális betegsége lehet. Azért gondoltak erre, mert  mindent azzal próbált indokolni, hogy valaki meghalt a házukban, mielőtt odaköltöztek, és bizonyára emiatt van ott rengeteg démon, akik nem hagyják őket. Rendszeresen hordta a gyerekeket különböző templomokba, de senki sem tudott rajtuk segíteni. (Az alábbi térképpel végigsétálhat az utcán - a házszámot nem tudjuk.)

A szakértők ezután arra jutottak, hogy a gyerekek csak az anyjuknak produkálják magukat. De így is akadt megmagyarázni való: az egyikük, anélkül, hogy bárki is hozzáért volna, szemtanúk előtt felemelkedett, és nekiesett a falnak. Egy másik gyerek az agressziórohama után önkívületi állapotba került, amelyből nehezen lehetett visszahozni.

Utána az egyik testvére bedühödött, megragadta a nagyanyja kezét, hátrafelé felsétált a falon, majd pördültében átugrotta a nagyanyját, mindezt pedig a gyermekvédelmi illetékesek végignézték.

Erről az esetről ez a kitűnő szkeptikus blog is írt; a szerzője szerint azon nem kell csodálkozni, hogy egy sportos gyerek fel tud szaladni a falra, főleg ha közben a kedves mamára is támaszkodhat. Ír még sok egyebet is,  szerinte nem történt itt semmi rendkívüli: egy nagyon hiszékeny, babonás nő hisztériába lovallta magát és a családját is.

3

De vissza a jegyzőkönyvhöz: a továbbiakban főleg arról esik szó, hogy a gyerekek és anyjuk is  panaszkodtak démoni látogatásokra, amelyek során ezek a rosszindulatú lények akaratuk ellenére hozzájuk érnek, megragadják őket. Rászoktak arra, hogy korán (nyolckor) lefeküdjenek, mert különben jöttek a szellemek, és bútorokkal dobálták őket.

A lényeg, hogy a kórházi megfigyelés után a gyerekeket átmenetileg elvették az anyjuktól, arra hivatkozva, hogy nem tudja garantálni a gyerekek jóllétét, és hogy rendszeres iskolalátogatásukat. És hogy milyen erős a babona: egyetlen gyermekintézmény sem volt hajlandó befogadni a három testvért, akiket átmenetileg két keresztény otthonban helyeztek el. Az anyát arra utasították, hogy költözzön máshová, addig is csak felügyelet alatt látogathatta a gyerekeit. Így ment ez fél évig, akkor visszakapta a gyerekeit. Elköltöztek Indianapolisba, azóta jól vannak.

Magyarázat nincs.

Mi lett a házzal?

Megvette egy Zak Bagans nevű ember. Róla azt kell tudni, hogy a Travel Channelnek készít tévéműsort, a címe: Szellemkalandok. Az adásvétel nyélbe ütése előtt, 2014-ben azzal indokolta vásárlási szándékát, hogy eleve nagyon érdekli az ilyesmi, hát még az, ha valamit tudományos módszerekkel sikerül bizonyítani.

Hát a jelek szerint nem jött be a számítása: most dózeroltatta le a házat. Az eljárást filmre vette, úgy tervezi, hogy még idén adásba kerülhet az épületről készítendő dokumentumfilmje.

Valami abban a házban olyan dolgokra volt képes, amilyet még sosem láttam - olyan dolgokra, amelyekre a leghitelesebb források sem találtak magyarázatot. Volt ott valami, ami nagyon sötét, de rettentően intelligens és erős is.