A BBC-n futó Crimewatch című bűnügyi műsor vezetője, a 40 éves Jason Mohammad roppant kellemetlen helyzetbe került, ráadásul egyenes adásban. 

Mohammad műsorvezetőtársával egy tolvaj, bizonyos Lakatos Viktor esetéről számolt be, akit 18 év börtönbüntetésre ítéltek egy 90 éves ékszerész kegyetlen bántalmazásáért és kirablásáért.

A felvezető után rögtön jött a szokásos illusztráció a háttérben, tehát kivetítették Lakatos fényképét. Ettől vált az egész azonnal a legabszurdabb tévés pillanatok egyikévé, ugyanis 

  a gyilkos megszólalásig ugyanúgy nézett ki, mint a műsorvezető, Mohammad.

Szegény pedig próbálta oldani a helyzetet azzal, hogy úgy tett, mintha fel sem tűnt volna neki, hogy a hasonmása mellett ácsorog. 

Professzionális viselkedésével ugyan nem leplezhette a nyilvánvalót, és ezt az internet népe azonnal ki is használta. A lavinát egy Alice Nicholas nevű lány indította el Twitter oldalán, amelyre feltöltött egy fotót az ikertornyokról. A posztot azonnal sűrű egyetértés fogadta az internetezők körében, majd nagyon rövid időn belül több mint hatszázan osztották meg.