A kerek mellek, kerek és széles csípő, kerek hátsó egy nőn a férfiak számára azt sugallják, hogy párosodás szempontjából a legjobb alanyt látják a szemük előtt. Ennek több oka is lehet, a tudatalattiban elég sok üzenet fogalmazódik meg egy női hátsó láttán.

Az egészséges utódnemzést jelentik a zsírpárnák

Bármennyire is furcsa, nem a szép arc az, ami a másodperc töredéke alatt vonzóvá tesz egy nőt, hanem a fizikuma. Az evolúciós pszichológiát kutatók szerint ugyanis a kerek formák azt üzenik, és üzenték évezredeken át a férfiaknak, hogy az adott nővel életképes, erős utódokat lehet nemzeni. A génjeinkben program van erre, a szexuális vonzódást a természetes szelekció és az utódnemzés motiválja. 

A kerek csípő és kerek fenék testzsírt jelentenek, ami azokban az időkben, amikor bizonytalan volt az élelmiszerellátás (háborús időkben, vagy akár az őskorban) jól jöttek: ha nem tud elegendő élelemhez jutni a test, értelemszerűen a nő nem fog tudni sem szoptatni, sem kihordani a gyerekét. Ezt pedig a férfiak szeme üzeni az agyuknak. A szexuális vonzerő evolúciós hipotézise szerint tehát a női alaknak fontos szerepe van a vonzalom keltésben.

A gerinc görbülete a terhesség minőségére utal

Egy amerikai kutatás is alátámasztja ezt, a Bilkent Egyetem pszichológusa, David Lewis az ágyéki görbületet és a vonzalmat vizsgálta, száz férfi vett részt a kutatásban. Az eredményekből kiderült, hogy a gerinc görbülete az, amin a férfiak szeme fennakad: ha ez a görbület 45,5 fokban áll, akkor a női test azt üzeni a férfinak, hogy a terhességgel semmi gond nem lesz. Erős és egészséges utódokat nemzhetnek.

A megfelelő derék és csípő arányokat is figyelembe veszik a férfiak, az a legszemrevalóbb, ha a derékbőség 70%-a a csípő méretének. Ez az arány a tökéletes zsírelosztás arányáról árulkodik, ez pedig azt üzeni a férfi agynak, hogy egészséges és termékeny a kiszemelt nő. 

Az ovuláló nőket nagyon megbámulják

Az ovuláló nőket is bámulják a férfiak, amit a partnerek általában megéreznek: olyan mértékben, hogy az ovulációs viselkedést kiszúrják a nők, és szinte testőrként védik a pasijaikat. Egy tanulmány szerint a nők kacérabban viselkednek a legterményekebb napjaikon, a magyarázatot erre is az evolúciós pszichológia adja, a kacérsággal jelzik a termékenységet a férfiaknak. 

Egy 2007-es felmérés szerint a sztriptíztáncosok az ovuláció ideje alatt jóval több pénzt kapnak a bugyijukba, mint a ciklus más napjain. Ha ez se lenne elég meggyőző, akkor a Playboyban megjelent cikk és a hozzá kapcsolódó kutatás talán segíthet. A nők társ-őrző viselkedését is megfigyelték, Arizona Egyetem friss kutatása rámutatott arra, hogy a nők fotók alapján is kiszúrják, ha a másik nő ovulál. Veszélyben érzik a kapcsolatukat, és azonnal beindulnak, hogy megvédjék a pasijaikat, de ezt akkor is csinálják, ha a konkurenciának érzékelt nő nem ovulál, csak vonzó nőnek tartják.