A Barbie és Ken imitátorok lassan már annyian vannak, hogy különösebb nehézségek nélkül tudnának benépesíteni egy átlagos magyar falut. De most jött két új versenyző, akik egy kicsit mások, mint a többiek. A leglényegesebb különbség, hogy míg a legtöbbjük, mint például a francia Anastasia Reskoss és Quentin Dehar jelentős anyagi ráfordításokkal, különféle beavatkozások útján érték el a kívánt hatást, addig a bolgár Ajdzsan Alijeva és Ilian Ilijev kifejezetten plasztika-ellenes nézeteket vall.

A természetes Barbie és Ken a fentieknek megfelelően mélyen elítéli a többi imitátort, akik már egy csomószor feküdtek kés alá. A Mirror szerint a 20 éves Ajdzsan Alijeva eredetileg Törökországban látta meg a napvilágot, de aztán Bulgáriába költözött, ahol megindult a Barbie-ság felé vezető rögös úton. 

A lány mindig is hízelgőnek tartotta, amikor az emberek a közkedvelt babához hasonlították, de szembetűnő kacsaszája ellenére határozottan tagadja, hogy bármi természetellenes rajta. Saját bevallása szerint szexi külseje kizárólag az evolúció eredménye. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy egy kis Photoshopos utómunkában semmi rosszat nem lát.

Ilian Ilijev jelentős sikereket ért el Kenként. A szekere azután lódult meg igazán, hogy az amerikai játékgyártó a példaképének számító baba hasonmásának választotta. Később megnyert egy szépségversenyt, egy japán magazin pedig a legszimmetrikusabb arcú modellként ismerte el érdemeit. A bolgár fiatalember a lányhoz hasonlóan azt állítja, egyetlen alkalommal sem szabták át vonásait.

Soha nem volt korrekciós plasztikám, és hogy őszinte legyek, nem gondolom, hogy úgy néznék ki, mint a játékbaba

– osztotta meg felismerését Ilian Ilijev.

A páros most egy televíziós műsorban bukkant fel, ahol dr. Nyikolaj Georgijev plasztikai sebésznek jutott az a szerep, hogy alátámassza álláspontjukat. Az orvos főleg arról beszélt, hogy a beavatkozások szegény páciensek lelkére nézve jelentenek veszélyt.

Abban a pillanatban, amikor az ember lépéseket tesz, mert arra vágyik, hogy valaki másra hasonlítson, elkezdi elveszíteni önmagát. A megjelenésed gyakran azt tükrözi, hogy mi történik benned

– hangzott el a szájából.

Elrettentés gyanánt egy példát is mondott. Mint mondta, egy férfi egyszer azzal kereste meg, mert két csöcsöt szeretett volna a hátára, de szakmai aggályai miatt nem teljesítette óhaját.