A jóisten legyen hozzánk kegyes: azt írja a Mirror, hogy fantasztikus leletre bukkantak egy egyiptomi barlangban: tizenhárom tenyérlenyomat, amelyek nyolcezer évesek, és 

nem emberektől származnak.

A tudományos élet elismert szaklapja* azt írja, a leleteket régészek vizsgálják. Kézenfekvő magyarázat lenne, hogy akkor az ősi elkövető egy állat levágott lábával krumplinyomdázott, de a cikk szerzője ezt nem tartja valószínűnek, és kik vagyunk mi, hogy vitatkozzunk vele?

A leleteket itt tehát megtekinthetik. A szépkorú mintákat a Wadi Sura II. barlangban lelték fel, amelyet tizennégy éve fedeztek fel Egyiptom és Líbia határán, és körülbelül ötezer ősi alkotás díszíti. 

A tizenhárom kis méretű lenyomat állítólag gyíkféléktől származik. Emmanuelle Honoré, a McDonald régészeti kutatóintézet kutatója évek óta tanulmányozza a leleteket, amelyeket azért talál olyan érdekesnek, mert

sokkal kisebbek, mint egy csecsemő keze, és az ujjaik túl hosszúk.

Úgyhogy méricskéltek, és arra jutottak, hogy kicsi krokodilok vagy gyíkok lábnyoma lehet, csak nem tudni, miért kerültek oda. Tehát nyilván gyíkemberek hagyták ott a tenyérlenyomatukat!

* nem, ezt viccből írtuk. A címben jelzett gyíkemberekről itt, a chemtrailről itt tájékozódhat.