18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Névtelen

5 kiló szemölcsöt operáltak le a faember tenyeréről

vik
2016.03.02. 12:07

Túl van első műtétjén a Bangladesben élő, faemberként elhíresült Abul Bajandar, írja a Mirror. Jobb tenyeréről majdnem 5 kilónyi apró szemölcsöt távolítottak el, de ez még bőven csak a kezdet. A 26 éves apára még legalább tizenöt hasonló műtét vár, míg az egész testét meg tudják szabadítani ágaitól.  Az operációsorozatot - amely azért kezdődhetett el, mert a bangladesi egészségügy végre hajlandó volt finanszírozni - az orvosok egy év alatt szeretnék lebonyolítani.  

Bajandar először a falujában, aztán az egész világon híressé vált látványos betegségével. Az egyre gyakoribbnak számító, sokszor halálos végkimenetelű kór, az  epidermodysplasia verruciformis  támadta meg, amely következtében megszámlálhatatlan mennyiségű, fakéreghez hasonlító szemölcs lepi el a testét. Ezek a szemölcsök pedig napról napra, és egyre gyorsabban terjednek. 

10 éve él együtt ágaival, és mostanában jutott el arra a szintre, hogy kezelhetetlenségük miatt már kerékpáros riksaként sem állta meg a helyét, így a munkáját is elveszítette. 

Az első műtét reményt adott. Nem akarok úgy visszatérni a falumba, hogy nem tisztították meg teljesen a testem. A régi életemet akarom. 

- bizakodik Bajandar.