A kérdés nem teljesen alaptalan, hiszen a dél-afrikai The Cape Town Tour kerékpáros verseny részvevőit tényleg egy jókora strucc vette üldözőbe, és ők alaposan beparáztak tőle. A Daily Dot szerint a szokatlan jelenetet az egyik bringás, Oleksiy Mishchenko örökítette meg. El lehet képzelni, mekkora megdöbbenésben volt része, amikor balra pillantva az őrült tempót diktáló madárra lett figyelmes a látótere szélén.

Oleksiy Mishchenko szerint a bestia nem sokat tökölt. Ahogy kiszúrta a mezőnyt, felment az útra, majd üldözőbe vette a barátait. Szegény bringásokat eléggé váratlanul érték a történtek. Feszültek pillantgattak hátra, hogy szemmel tarthassák a látszólag mindenre elszánt struccot.

Először egy kicsit ijesztő volt, de aztán azt gondoltam, le fogok esni a bringáról a röhögéstől. A struccnak meg sem kottyant az 50 km/órás tempó, és úgy tűnt, mintha a 70 km/órás sebesség sem izzasztaná meg

 – idézte fel  Oleksiy Mishchenko. 

Kiváló teljesítménye ellenére a strucc hamar megunta az üldözést, és lecsatlakozott a mezőnyről. Oleksiy Mishchenko elmélete szerint a motivációja az lehetett, hogy le akarta nyűgözni a csaját.

"Lefogadom, hogy nagyon elégedett volt"

– vélekedett a bringás.