Ha valaki tudja, hogy milyen egy igazi medvetámadás, akkor az a 64 éves Allena Hansen. Az asszonyra még 2008-ban, kaliforniai birtokán rontott rá egy megtermett példány, és csúnyán elbánt vele.

Az állat gyakorlatilag leszakította a fél arcát: leharapta az orrát és a füleit, kitörte 14 fogát, és kitépte a helyéről az egyik szemét. Csak azért nem halt bele a támadásba, mert vele volt két kutyája, akik ahogy tudták, védték.

Az asszony hihetetlen erőfeszítéseket tett azért, hogy túlélje az esetet. A támadás után kigyalogolt a szurdokból, majd hat és fél kilométert vezetett a helyi tűzoltóságig, közben a hüvelykujjával tartva a szemgödréből kilógó szemét. Onnan aztán mentőhelikopter szállította kórházba, ahol egy nyolc órán keresztül tartó operáción esett át. Ha úgy érzi, hogy kellőképpen erős a gyomra, a tovább után megnézheti a sérüléseit ábrázoló fotót. 

Mi szóltunk, hogy durva lesz!

A nőre a kórházi kezelést követően még hosszas rehabilitáció várt. Az arcát az elmúlt évek során tucatnyi plasztikai műtéttel állították helyre, így mostanra újra kezd emlékeztetni régi önmagára. 

Bár Lenardo DiCaprio akkorát játszott A Visszatérőben, hogy végre megkapta érte élete első Oscar-díjat, Allena Hansen egyenesen azt mondta: a filmben látható medvetámadás egy vicc.

via GIPHY

Ahogy a kórházba szállítás közben készült képeken látható, Leo hozzám képest hihetetlenül olcsón megúszta. És ha már a témánál vagyunk, az ekkora medvéknek nem szokásuk belehalni abba, hogy egy vadászkéssel háromszor megszúrják a vállukat

– vélekedett a farmer, aki Chomp Chomp Chomp címmel írt könyvet a brutális medvetámadásról.

Az asszony más állatokhoz is konyít egy keveset, hiszen két kutyájával és négy lovával él kaliforniai birtokán. Tapasztalatai alapján úgy vélte, egy másik jelent is erősen sántít a filmben. Az, amelyikben Leonardo DiCaprio egy szakadék felé vágtat, majd lovastól veti le magát a mélybe.

"1. Leo lószart se tud. 2. Az Appaloosák sokkal okosabbak ennél."