Március 9-én az ázsiai csendes-óceáni térségben teljes napfogyatkozás lesz. A Hold Japán, Ausztrália és Indonézia felett takarja el a Napot. És ez mit jelent? Nem, nem azt, hogy hogy a Hold a Nap és a Föld közé kerül újholdkor és árnyékot vet a bolygónkra. Ugyan már. 

Jön a világvége, de mekkora. Már megint. 
 

Mindig volt, és mindig lesz egy lelkes megszállott, aki meg van győződve, hogy a következő napfogyatkozás, napkitörés, vagy éppen közeledő aszteroida jelenti földi életünk végét. Most ráadásul több legyet is üthetünk egy csapásra. Március 8-án (először március 5-re lőtték be, de késett) meglehetősen közel jött hozzánk a 2013 TX68 aszteroida. Pár éve már járt a Föld közelében, úgy kétmillió kilométerre, aztán visszatért (sőt, ön még erre!!!). A másik rizikófaktor meg ugye a napfogyatkozás, amiről imádnak kombinálni. A Mirror talált is egy kedves bácsit, aki visszavonhatatlanul hiszi, hogy

óriási csapások érhetik az emberiséget március 9-én, a teljes napfogyatkozás napján. 

Mondjuk jobb félni, mint megijedni, nem illik kiröhögni az urat. Már csak azért sem, mert váltig állítja, hogy megjósolta a párizsi terrortámadást. Peter Stockinger 25 éve foglalkozik asztrológiával, és meggyőződése, hogy a teljes napfogyatkozás halált és pusztítást hozhat magával. Csak így szerényen ennyit mondott. Szerencsére ez a spekuláció legalább annyira tűnik kézzelfoghatónak, mint amikor a főufósok piramisokat és különböző izéket találnak a Marson . Stockinger természetesen nem egyedül vonta le a megfelelő következtetéseket. Egy 17. századi asztrológus, William Lilly számításaira támaszkodik, aki a Keresztyén Asztrológia c. könyvében fektetett le különböző jóslatokat. Bár Európában nem láthatjuk majd a napfogyatkozást, Stockinger mégis ezt a földrészt jelöli meg a csapások epicentrumaként. 

Ha egy összeesküvés-elmélet nem volna elég, az aszteroida közeledése a ráadás. Még akkor is, ha a 2013 TX68 nem csapódik be, bár közelített egy keveset, de egyes számítások szerint így sem merészkedik 24 ezer kilométernél közelebb. Nem kell pánikolni, főleg nem úgy, mint ők. A világvége egyelőre elmarad. Vagy nem. Nem tehet ellene semmit.