A Médiatanács a honlapján azt írja, hogy eheti ülésükön megállapították: a Való Világ 7 egyik adását rossz korhatár-besorolással látták el. A kérdéses adás tavaly január 20-án, délben volt látható az RTL2-n, szóval senki sem vádolhatja őket azzal, hogy elhamarkodottan hoztak ítéletet.

A Való Világ 7 kérdéses adásáról a testület azt mondja,

a CLT-UFA SA médiaszolgáltató nyilvánvalóan és súlyosan megszegte a korhatár-besorolási szabályokat, mivel a műsort a mély érzelmi kötődésektől mentes, a szexualitást középpontba állító párkapcsolati minták bemutatása miatt a 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítés helyett 16 éven aluliak számára nem ajánlottként és 21 óra után kellett volna műsorra tűznie.

Csakhogy a szolgáltató nem tartozik a magyar joghatóság alá, mert Luxemburgban van bejegyezve (korábban Romániában volt), ennek valószínűleg nem lesz következménye.

Egy ügybuzgó olvasó a 444.hu-t is felnyomta egy  február 15-én megjelentetett cikk miatt, amelyben szerepelt egy aktfestmény.  Megállapították, hogy

a bejelentő álláspontjával szemben a cikk nem pornográf, így nem sérthette meg a kiskorúakat esetlegesen súlyosan károsító médiatartalmakról szóló törvényi rendelkezést.

 A héten hoztak még 63 más döntést is, de azok nem ilyen érdekesek.