A manchesteri professzorról, a 61 éves Nicolas Goddardról ismerősei és hallgatói eddig csak azt tudták, hogy jó sok tudományos címe van, és hogy érdemei közé tartozik, hogy a város fontos tényező lett a tudományos kutatások területén. Amit egészen idáig nem tudtak, hogy szabadidejében Old Nick néven pornózik. Bizony, ezt írja a Daily Mail.

Goddard a manchesteri egyetemen tanít, hallgatói állítólag kedvelik, aminek kicsit ellentmond, hogy épp ők bukkantak rá a professzor úr porkáira, és közülük valaki volt az, akik felnyomta. A professzor eddigi legmegdöbbentőbb dolga az volt, hogy vett egy 14 milliós Audit. De azt ugye lehetne a kapuzárási pánikra is fogni. Mondjuk végül is a pornósztár karriert is.

Merthogy az úr esetében nem egyszeri botlásról van szó, hanem több pornófilmben alakította a kanos öregurat.  Amint kiderült a dolog, Goddardot felfüggesztették, pedig már 20 éve tanított az egyetemen.

A legjobban az lepte meg az embereket, hogy a magának való, feddhetetlen, kissé kocka professzor elég rázós filmekeben szerepelt Old Nick néven. A pletykák szerint az egyetemen sokan már rég tudták, mi a tanár úr hobbija, de a botrány csak akkor tört ki, amikor valaki elküldte a The Sunnak az ügy részleteit.

Az egyetemen, bár néhány nő kényelmetlenül érzi magát a felfedezéstől, a hallgatók többsége megbocsátó, és úgy vélik, ez Goddard magánügye. 

A professzor 2006-ban elvált, házasságából három felnőtt gyereke van. „Teljesen összetörte a válás" – mesélte egy kollégája. „Beismerte, hogy elkövetett néhány hibát." A volt feleség kicsit máshogy látja ezeket a hibákat. A Daily Mailnek úgy nyilatkozott, azért vált el, mert rájött, hogy a férje prostituáltakhoz jár.

A férfi nyilatkozott a Sunnak, elmondta, hogy a filmekért nem nagyon kap pénzt, legfeljebb az utazási költségeit térítik meg, és hogy azért kezdett felnőttfilmekben szerepelni, hogy a válás okozta stresszt elűzze.

„Néha megbán az ember olyan dolgokat, amiket stressz hatására csinált. De már januárban abbahagytam, túl sok volt ez nekem. Amit a szabadidőmben csinálok, csak rám tartozik, az egyetemre nem" – mondta a lapnak. „Álszent dolognak tartom, hogy az emberek pornót néznek, aztán panaszkodnak, hogy ki szerepel benne."

Az egyetem vezetése nem szólalt meg az ügyben, a professzor egyelőre kényszerszabadságon van.