Mármint ha ön is a sorozat szereplője lenne

Gyorsan szeretnénk is előrebocsátani, hogy az egész cikk fiktív alapon született, ám ha valakinek ez a téma sérti a meggyőződését, akkor ne is olvasson tovább. (Illetve ha még nem látta mind az öt évadot, és tervezi, akkor se tegye, ugyanis mi láttuk, és nem titkolunk semmit.)

Nos, a Trónok harca egyedi és sokkoló világában a váratlan halál követelmény, maximum a módja lehet opcionális. Kérdés, hogy a látvány, a sokk-faktor vagy inkább a méltósággal való távozás a preferencia. A listát a teljesség igénye nélkül készítettük, tekintettel a szinte végtelen számú lehetőségre. Válasszon!

1. Lefejezés

Pro: Klasszikus módszer, és ha a hóhér érti a munkáját, viszonylag gyors és fájdalommentes is. Nagy nézettséget generál, tehát legalább halálában népszerű lehet, ha már TÖNKREtették az életét.

Kontra: Kissé old-school, mondhatni unalmas választás, ráadásul Ned Stark után nehéz maradandó élményt hagyni bármilyen összegyűlt tömegben. Plusz rizikó, hogy feje nagy valószínűséggel egy karón, neadjisten egy farkas testére varrva végzi.

2. Fej lelocsolása forró arannyal

Pro: Igazán csillogó távozás, aminek nem csak eszmei értéke van, gondoljon az arany piaci árára! Gyors is, különleges is, ráadásul rögtön a saját halotti maszkjává válhat.

Kontra: Hiába a vagyon a fején, ha az beleolvad a szürkeállományába. Arról nem is beszélve, hogy rögtön kiderül, ha nem sárkánytól való a genetikai állománya. A fájdalomfaktor igen magas, kiábrándító fejhangon sikoltozás előfordulhat.

3. Szem kinyomása után fej szétroppantása

Pro: Annyira sokkoló, hogy garantáltan sokáig benne maradhat a köztudatban.

Kontra: Ennél csúfabb halált nehéz elképzelni, tényleg csak kifejezetten exhibicionisták és elvetemültek számára lehet megfelelő választás. Ravatalozásban ne nagyon reménykedjen.

4. Halálra nyilazás a WC-n ülve

Pro: Legyen bármekkora rohadék életében, ha megtalálják átlőtt testét a budin, garantált az együttérzés. Ha pedig gyilkosa jól időzített, igazán könnyen szárnyalhat át a túlvilágra.

Kontra: Nehéz ennél méltatlanabb pózban itthagyni ezt a világot.

5. Agyonverődés Tarthi Brienne által, majd lassú elvérzés a sziklák közt

Pro: A folyamat első felében lehetősége nyílik megcsillogtatni harcművészeti skilljeit, már ha van ilyen. Ráadásul az utolsó pillanatig van halvány esélye arra, hogy mégis megússza.

Kontra: Ha nincs a közelben olyan személy, aki könyörületből kardot szúrna a szívébe, igen sokáig tarthat, egyéni edzettségtől és szívósságtól függően. Mindenféle vadállatok is megjelenhetnek a helyszínen, így akár az is előfordulhat, hogy a végső pillanatban már nem lesz teljes az itt hagyott porhüvelye.

6. Lassan ható méreg - szúróeszközzel vagy csókkal a testbe juttatva

Pro: A késleltetett hatás miatt nem annyira instant a halálfélelem, hiszen mire rájövünk, mi is történik velünk, már vége is. Itt is van egy halvány esély a megmenekülésre: amennyiben sikerül megvesztegetni a forgatókönyvírót, esetleg felbukkan egy ellenméreggel teli fiola valamelyik szereplőkolléga nyakában.

Kontra: Amikor már pont elhitte, hogy ezt a részt megúszta élve, na akkor döbben rá, hogy ez mégis csak a Trónok harca, és hogy nem olvasta elég figyelmesen a forgatókönyvet.

7. Lemészárlás egy lakodalomban

Pro: Végül is, kevesen mondhatják el, hogy előre megülhetik a saját halotti torukat, vagy legalább esznek-isznak egy jót, az utolsó vacsora nyomasztó gondolata nélkül. Választható nyilazás és hasba szúrás, illetve torok elmetszése változatban.

Kontra: Legjobb esetben is végignézi legalább egy szerette kivégzését. Emellett a nászajándékot már nincs kinek visszapostázni, így az is bukó.

8. Stannis Baratheon arcú démonlény orvtámadása

Pro: Ha már meg kell halni, legalább egy pokoli és kivédhetetlen lény legyen a tettes. Sokk- és művészi faktor is magas, a hatás fokozásáért érdemes beiktatni egy tükröt, mint látványelemet.

Kontra: Annak esélye, hogy gyilkosa valaha is megkapja méltón megérdemelt büntetését, már halála pillanatában szertefoszlik. 

Átzuhanni a Holdajtón

Pro: Felfogható egyfajta korabeli extrém sportbalesetnek is, már ha nem léha szerelmünk lök szándékosan a pusztulásba. Ha ez történik, legalább zuhanás közben még örökre bevéshetjük szexi szakállának emlékét.

Kontra: Tériszonyosoknak különösen ellenjavallt, a sziklákon szétzúzódott test további sorsa is bizonytalan, de nagy eséllyel madáreledel lesz belőle. Méltó temetés kizárva.

A Fojtó méregtől kiszenvedni

Pro: Alkalom nyílik egy látványos haldoklásra, ráadásul értő közönség előtt.

Kontra: Rút és igen időigényes folyamat, ahogy a méreg kifejti hatását, a konstans légszomj, a szétpattanó erek és a habzó száj kombóját ráadásul viszonylag sok kárörvendő tekintet kíséri.

Élve elégetés 
a Fény ura előtti áldozatként
 

Pro: Igazán drámai távozás, fény és hangjelenségekkel, na meg Lady Melisandre átható őrült tekintetével megbolondítva. Közönség garantált, hatás szintúgy. Könnyített verzió igény esetén: az igazán nagy égés előtt nyíl a szívbe. (Ez sajnos csak bizonyos helyszíneken vehető igénybe.)

Kontra: A tűzhalál roppant fájdalmas, a fellépő füstmérgezés sem kellemes. Ráadásul esélye sem marad, hogy legalább a Mások seregében folytassa.

Csoportos hasbaszúrás

Pro: A nagy vérveszteség, és az ezzel egy időben fellépő fájdalmas csalódás ellenére még az is lehet, hogy életben marad.

Kontra: Erre térjünk vissza áprilisban...

Nos, melyik halálnemet választaná?