A jégkocka egyike azoknak a dolgoknak a hálószobában, ami szexinek hangzik, de a legkevésbé sem az. A jégkockás játszadozásról mindenfélét lehet találni a neten, a Google 522 000 találatot dob ki erre. Van, amiben az előjátékhoz ajánlják, van hogy szexuális segédeszközként a hüvelybe dugdosva, van hogy az orális szexet kellene feldobni azzal a jó tanácsok szerint. 

A hideg-meleg érzékelés a szexbe beépítve nem hülyeség, de annál nagyobb hülyeséget, minthogy a hüvelybe dugjunk jégkockát, és jó lesz, sajnos nehezen találni. A jégkocka egyike azoknak a dolgoknak, amiket csak akkor szabad bevetni a szexben,

  • ha 40 fok feletti az időjárás, 
  • ha az illetőnek jégkocka-fétise van,
  • ha ki akarja pipálni ezt is.

A jégkockás játékok pont annyira válhatnak be bárkivel, mint a lábujjszopogatás vagy a hát közepének csiklandozása: ha nem vevő rá a másik, akkor semmi értelme nekifogni. Az ilyen-olyan szexbakancslistákat csak akkor érdemes végigpróbálgatni, ha arra vevő a partner, és ő is legalább ugyanannyira akar kísérletezgetni. 

Az orális szexhez a jégkocka nem annyira jó választás: elég csak arra gondolni, mi történik, ha a férfi besétál a hideg vízbe. Csakhogy ez nem a medence lesz, hanem elvileg az a szituáció, amikor azzal van elfoglalva, hogy teljesítsen. 

A szájban tartogatott jégkocka hamar olvadni kezd, a hideg víz pedig a vérrel teli nemi szerveket szó szerint hidegzuhanyként érheti. A hideg-meleg játékok lényege pont ebben rejlik, de fontos a fokozatosság: a nyelvvel felváltva, óvatosan, és inkább csak arra figyelve, hogy a jégkockával hűtse le a nyelvét és az ajkait. 

Közvetlenül a nemi szervek izgatására inkább tiltólistás a jégkocka, mintsem jó praktika, a szexuális érdeklődést pontosan annyira lohaszthatja, mint például a forró viasz a testre csorgatva. A jégkrém, fagylalt, hűtött gyümölcs, de még a hűtött tejszínhab is jobb választás a jégkockánál, ha valaki nagyon vágyik arra, hogy a partnerével valami mást is kipróbáljon.