A Mirror szerint a zavart állapotban lófráló férfira pénteken figyeltek fel a népszerű nyaralóhelynek számító egyiptomi Hurghadában. A mezítlábas idegen valószínűleg elvesztette az emlékezetét, mert a saját nevét sem tudta megmondani. Csak angol akcentusa alapján sejtették, hogy brit állampolgár lehet. A férfit jobb híján a Facebook segítségével próbálták beazonosítani.

Tudja valaki, hogy ki lehet ez a határozottan angol férfi? Egy barátom az egyiptomi Hurghadában talált rá az utcán kóborolva. Úgy tűnik, hogy elvesztette az emlékeit. Nem tudja, hogy kicsoda és honnan származik. Kiposztolnátok ezt a Facebookra, hogy megtaláljuk a családját?

– kérte posztjában egy Carmen Edmunds nevű nő.

Az internet népe egyből cselekedett. A nő posztját azóta több mint 70 ezren osztották meg. Vasárnap aztán előkerült egy másik Facebookozó, Hassan Mohsen, aki a férfi útlevelének fotójával egészítette ki a felhívást.

Az iratból kiderült, hogy a britnek tűnő ember nem más, mint a Leamingtonból származó 35 éves Craig Peter Munro. Innentől kezdve már felgyorsultak az események.

"Köszönöm a törődést barátaim. Találkoztam vele, és tudom, hogy hol lakik. Már az édesapjával van Hurghadában"

– számolt be az örömhírről Hassan Mohsenaki. A becsületes megtaláló az alkalmat megragadva egy fotóra is összeállt vele, így a boldog pillanatnak most ön is részese lehet. Íme:

Azt mondjuk továbbra sem derült ki, hogy Craig Peter Munro miért volt Egyiptomban, és hova lettek az emlékei.