Miért nem lehet nyulat tartani?

A nyúl nem őshonos faj Ausztráliában, és rettenetes ökológiai károkat okoz, amellett, hogy pusztítja a mezőgazdaságból élők terményeit. Ha érdekli az ilyesmi, itt olvashat róla.

A peoplepets.com szerint egy delikvens az ausztráliai Springwood városában vetemedett nyúltartásra, amivel csak az volt a bökkenő, hogy Queensland államban ez szigorúan tilos. Az illető kreatív módon próbálta elkerülni a felelősségre vonást: megpróbálta beadni a rendőröknek, hogy a nyula igazából egy tengerimalac.

A tulajdonosnak sajnos csalódnia kellett, a rendőrök ugyanis észrevették, hogy a lakókocsijában lévő ketrecben tartott állatnak hosszú fülei és lábai vannak, majd rendkívüli éleslátásukról tanúbizonyságot téve megállapították, hogy ezek a vonások sokkal inkább a nyulakra jellemzőek, mint a tengerimalacokra. Az illetővel szemben ezért eljárást indítottak, a tapsifülest pedig egy graftoni állatmenhelyen helyezték el.

A szabályok szerint Queensland államban csak külön engedéllyel lehet nyulat tartani. A törvényszegők komoly retorzióra számíthatnak, akár 44 ezer dolláros, mintegy 12 millió forintos bírsággal is sújthatják őket. A szakemberek szerint elég ritkák a hasonló esetek, de nagyjából kétévente azért mindig akad egy próbálkozó.