Bree Olson azzal vált igazán híressé a világ előtt, hogy egyike Charlie Sheen pornós háremének, akivel a színész jókat szórakozott. A szőke hajú pornószínésznő a Dailydoton közzétett egy vallomást az életéről, a Real Women Real Stories, azaz az Igazi nők, igaz történetek videósorozatban mondta el, mennyire nehéz a pornósok élete.

A pornó nem bántott. A társadalom igen

Bree Olson Rachel Marie Oberlin néven született 1986-ban, Texasban. A Purdue Egyetemen tanult tovább, biológia szakon, emellett teljes állásban telemarketingesként dolgozott, hogy fenntartsa magát. Egy nap elrepült Los Angelesbe, és megdöbbent azon, mennyire sok pénzt is kereshetne pornószínésznőként.

Sosem élt Los Angelesben, Indianában nőtt fel, ahova egyetemre járt, és igyekezett teljesen hétköznapi életet élni a pornóforgatások közt. Huszonöt évesen nyugdíjba vonult, és otthagyta a pornóipart, a milliókat termelő munkahelyét, de addigra már mindenki megismerte a nevét – emiatt rettenetesen nehéz az élete. Azt mondja, stigmaként ül rajta, hogy pornós, és az emberek így is kezelik. Nem jár sehova szórakozni, inkább otthon ül, mert nem tudja elviselni, ahogyan bánnak vele. 

Azt szeretném, ha az emberek úgy bánnának velem, ahogyan egy több gyerekes, házas családanyával teszik"

– mondja a videó közepén, és mindezt szipogva, sírva mondja. A cikkben, amit ő maga írt, azt az üzenetet közvetíti, hogy minél sikeresebb egy nő a pornóban, annál biztosabb, hogy szenvedni fog emiatt egész életében. 

A pornóiparban nincsenek jogdíjak

„Az emberek úgy néznek rám, minta szexuális bűnelkövető lennék. Úgy néznek rám, mintha kevesebb lennék mindenféle értelemben, és a legrosszabbat feltételezik rólam, minden értelemben" – írja, és hozzáteszi, hogy ő már soha de soha nem mehet vissza ápolónőnek vagy tanárnak, vagy bármelyik céghez dolgozni, mert az ügyfelek kényelmetlenül éreznék magukat, amiatt, aki ő.

Hogy a helyzetét valóban komolyan kell venni, az is mutatja, hogy a pornófilmek világában nincsenek jogdíjak, ergo, ha valaki felhagy a szakmával, akkor nem ülhet otthon munka nélkül – pénz nélkül. 

Azt, hogy mégsem kell félteni, mutatja, hogy félretett annyi pénzt a pornóforgatásokból, amivel kényelmesen el tud éldegélni, ami kicsit visszássá is teszi az egész vallomást. Hány olyan munkahely van vajon a világon, amit elég pár évig csinálni ahhoz, hogy utána egy teljes életet biztosítson anyagilag? Nem sok. Bree Olson élete gondja nem a számlák fizetése, a saját ház megléte lesz egész életében, hanem, hogy örökké pornós marad az emberek szemében.

Ha valóban művészi képeket szeretne nézegetni pornóforgatásokról, kattintson ide!

A szexipar azokkal, akik nagy karriert futottak be, mindig is ezt csinálta: Betty Page, az ötvenes évek fétiskirálynője nem duplaanálozott a kamerák előtt, és még csak nem is volt Charlie Sheen szeretője. A fétisvideókról elhíresült modell is pár évig dolgozott, aktmodellként, 1959-ben visszavonult, életét a nyilvánosságtól igyekezett távol tartani. Magánéleti kudarcai a depresszióig sodorták, elmegyógyintézetbe került, ahol éveket töltött. 2008-ban hunyt el szívinfarktusban.