A tökéletes nő, tökéletes férfi listákat fontos a helyükön kezelni, egyrészt, mert olyan, hogy tökéletes nincs, minden ember teljesen egyéni preferenciák alapján választja ki a saját Tökéletesét. Az Askmen listája – ami több felmérésre hivatkozik – a tökéletes férfiról inkább aggasztó, sörözzön, és egyen sok húst, lehetőleg szálljon be a házimunkába, legyen katona, tudjon valamilyen hangszeren, és keféljen, mint egy isten. Ezek a feltételek inkább tűnnek egyvalaki túlzott elvárásainak, mintsem követendő példának, pedig tanulmányok sokasága támasztja alá a listát, sajnos.

Legyen szőrös az arca, de ne nagyon

Az arcszőrzet továbbra is kötelező a férfiakon, a New South Wales Egyetem tanulmánya szerint a nők többségének a 10 napos borosta tetszik. Az ötnapos borosta, és az úgynevezett foltos arcszőrzet (nem egyenletes szőrnövekedés) már nem tetszett a felmérésben résztvevő nőknek. 

inkább a sör, mint a bor és egyen húst

Az Austin Reed divatmárka kétezer nőt kérdezett meg arról, hogy mit fogyaszt az álomférfi. A válaszok szerint a nőknek az tetszik, ha a férfi a sört részesíti előnyben a borral vagy a vodkával szemben, és ha krumplit, húst eszik. Sok-sok húst. Ezek szerint a nők nincsenek oda a vegetáriánus pasikért.?

Ne legyen lusta, szálljon be a házimunkába

A női és férfi szerepek napjaink fő kérdése, ami meghatározza a párkapcsolatok minőségét. A kutatások szerint a párok jobban élvezik a szexet, ha a férfi is beszáll a házimunkába, és néha kitakarít, elmosogat, porszívózik. A Cornell Egyetem 4500 házaspárt kérdezett meg a témában, a végeredmény magyarázata talán az időbeosztásban keresendő. 

legyen domináns az ágyban, azon túl pedig védelmező

A pornó orientált szexuális kultúra aggasztóan hajlik az erőszakosabb szex felé, ezzel együtt a metroszexuális férfiaknak leáldozott. A Victorian Milan társkereső oldal saját felmérésében 3211 nő vett részt, a válaszok többsége olyan férfira vágyik, aki uralkodik a hálószobában. Hasonlóképpen vágynak olyan férfira, aki megvédi őket mindentől, nem birtoklót, hanem védelmezőt. 

legyen vicces

Az elvárások listáján szerepel a jó humor, bár kérdés hogy mi a jó humor. Valaki egész életében elnevetgél a magyar standuposokon. A humor eléggé sajátságos, szubjektív, hogy nem mindenki szereti a szóvicceket vagy a fekete humort. A BBC online kérdőívét 200 000 ember töltötte ki, az eredmények szerint a legvonzóbb tulajdonság egy férfiban a humora. A sorban az intelligencia és a őszinteség következik. 

Legyen magas

A magasság is fő szempont a vonzalomban, a Proceedings of the National Academy of Science lapban megjelent kutatás szerint a magasság befolyásolja talán a legjobban a vonzerőt. A felmérésben 105 nőt vett részt, videóklipeket nézettek velük, amikben meztelen férfiakat kellett osztályozniuk 1-től 7-es skálán. 

legyen hűséges

A megbízhatóság és hűség is a listán szerepelnek, a Men's Health magazinban megjelent felmérésben 21 és 54 éves nők vettek részt, összesen 1000 fő. Tízből nyolc nő a hűséget tartja a legfontosabbnak, második a sorban a megbízhatóság.

legyen a testén heg

Personality and Individual Differences 147 nőt kérdezett meg arról, hogy az arcán heggel vagy anélkül vonzóbb a férfi. A válaszokból kiderült, hogy rövidtávú kapcsolatot nézve a heges arcú pasik a vonzóbbak – feltehetően azért, mert a rosszfiú sztereotípia érvényesül. 

harcoljon az országért

Az ideális férfi katona, tehát ha valaki nem tartja magát népszerűnek a nők körében, gyorsan menjen a seregbe. A Southhampton Egyetem 100 nőt kérdezett meg a témában, a különböző szintű hősiesség volt a téma: különböző profilokat kellett osztályozniuk, olyan férfiakat, akik a hadviselésben, az üzleti életben vagy a sportban értek el eredményeket. A nők eszerint olyan férfira vágynak, aki harcol értük és az országért. 

A gitár szexi

Játsszon valamilyen hangszeren, ez is feltétele a jó pasinak, a Psychology of Music szaklapban megjelent francia kutatás szerint. A felmérés úgy zajlott, hogy elküldtek egy férfit gitárral a kezében az utcára. Az volt a feladata, hogy próbálja meg elkérni minél több nő telefonszámát. Elküldték gitár nélkül is, így derült ki, hogy körülbelül 30 %-kal nagyobb az esélye annak, hogy a nők a gitáros fiúkkal randiznak, mint a gitár nélküliekkel.