A Sun szerint Steven Barone a YouTube csatornájára töltötte fel a szokatlan jelenséget megörökítő videót. Szerinte az éjszakai égbolton megmutatkozó fénygömb nem lehetett más, mint egy UFO, ami némi repkedést követően a háza közelében landolt.

A videón drámai zene kíséretében csodálhatja meg a fényes pacát, ami a város melletti hegy felett jelenik meg, majd szép komótosan ereszkedni kezd. A repülő objektum a lakóövezethez érve eltűnik a villanyoszlopok és a fák mögött, de három perc múlva újra felbukkan. Aztán nyolc perc múlva megint. Ekkor egy darabig helyben lebeg, majd úgy tűnik, mintha kétfelé osztódna.

A fényt az égbolton pillantottam meg a legközelebbi hegy felett, ami kevesebb mint két mérföldre (3,2 kilométerre) van a házamtól, és filmezni kezdtem, mert rögtön tudtam, hogy UFO

– idézte fel Steven Barone.

A hegy nem először szerepelt a felvételein. Korábban is látható volt a háttérben, amikor egy másik Las Vegas-i épület felett lebegtek állítólagos űrlények. 

Ezúttal láttam, hogy honnan jött az UFO, és sikerült rögzítenem a levegőben, közvetlenül azelőtt, hogy ereszkedni kezdett, majd végül földet ért

– tette hozzá az észlelő.

Bár a férfi elég határozottan állítja, hogy szomszédságában idegenek kolbászoltak, meglátásával nem mindenki tud maradéktalanul azonosulni. Az internet népe jó szokásához híven megszakértette a kérdést, és egy sor lehetséges magyarázatot tárt fel. Íme, néhány:  

  • visszatükröződtek egy autó fényszórói
  • egy kívánságlámpás adta meg magát a gravitációnak
  • valaki drónt reptetett
  • egy helikopter vagy repülő lehetett
  • a Jó Boszorkány volt az Ózból

És akkor a közelben lévő katonai bázisról még nem is beszéltünk!