Hét évig kapott kemoterápiát a megcsípett lány, de nem is volt szüksége rá

2016.04.01. 16:25

Emlékszik még Kirsty Keep szívszorító történetére? Ő az a most 23 éves brit lány, akit 11 évvel ezelőtt kenti családi házuk kertjében csípett meg egy kullancs, amitől lassan, de biztosan teljesen leépült a szervezete. Az orvosok lupuszt diagnosztizáltak nála, ezért hét éven át kemoterápiával és szteroidokkal kezelték, ám nem javult az állapota. A Daily Mail szerint most az is kiderült, hogy miért: azért, mert jó eséllyel félrediagnosztizálták.

kirsty2
Fotó: Facebook

Mint arról beszámoltunk, a brit lányt az évek során változatos tünetek kínozták. Elhagyta minden ereje, lebénult az arca, görcsrohamok törtek rá, légzési nehézségekkel küzdött, és egyfolytában az elektrosokkhoz hasonló, pokoli fájdalmat érzett. Végül annyira elege lett az állandó szenvedésből, hogy kérlelni kezdte édesanyját: vigye el egy svájci eutanázia-klinikára, mert így nem akar tovább élni. Ha mindez nem lett volna elég, egy specialista szerint alaposan félrediagnosztizálták, ezért elképzelhető, hogy hét éven keresztül feleslegesen kapott szteroidokat és kemoterápiát.

Az orvosok azt gondolták, hogy Kirsty Keep kálváriáját a lupusz okozhatta, a specialista szerint azonban a háttérben valamilyen ritka genetikai rendellenesség, például az Ehlers-Danlos (EDS) szindróma állhat.

kirsty
Fotó: Facebook

Nem akarom elhinni! Kirsty kemoterápiát, szteroidokat és más káros dolgokat kapott, miközben nem is volt szüksége rájuk. Ha ez tényleg EDS, a fizikoterápia létfontosságú lett volna a számára, de hét év telt el nélküle. Annyit olvastam a lupuszról hosszú éveken át, és most kezdhetem újra az egészet valami mással. Nagyon dühös vagyok

– akadt ki édesanyja.

12072606 10153583169826488 7407316616333102871 n (1)
Fotó: Facebook

Az EDS mellett az orvosok egy másik ritka betegségre, a poszturális ortosztatikus tachikardia szindrómára gyanakodnak, de az anyuka már nem tudja, kinek hihet. A család közben 16 ezer fontot (mintegy 6 millió forintot) gyűjtötte össze a lány számára egy internetes adománygyűjtő kampánnyal, ezért a pénzből elküldik a vérmintáit egy német klinikára, ahol főleg a Lyme-kór, illetve egyéb kullancscsípés okozta fertőzések jelenlétét vizsgálják.