GettyImages-483835990

A kubaiak a nők miatt tesznek gyöngyöt a farkukba

2016.04.16. 21:08

Miért van a kubaiaknak gyöngy a farkukban? – tette fel a kérdést Sabina Urraca újságíró, és riportjában meg is válaszolta hosszasan a kérdést a Vice-nak. 

Kubában olcsó és könnyen elérhető az óvszer, az újságíró riportja szerint nagyjából úgy kell ezt elképzelni, hogy szex van mindenhol, ahol az ember csak sétál. Talán ezzel lehet összefüggésben, miért raknak gyöngyöt a farkukba a kubai férfiak – piercingszerűen kell elképzelni.

Egy kubai doktor, Arianna Villafaña beszélt a gyöngyökről, amiket a férfiak a farkukba raknak: leginkább otthoni körülmények közt, saját maguknak, ami rengeteg orvosi problémát szül. „A cél az, hogy fokozza a szexuális teljesítményt. Egy kubai mítosz szerint azok a nők, akik érzik a gyöngyöt, meg fognak őrülni a gyönyörtől" – mondta a lapnak a kubai orvos. 

„A gyöngy hússzor annyira izgatja a csiklót, mintha anélkül szexelnél. Amikor a katonaságban voltam, meséltek sztorikat egy srácról, aki egy finom kis nővel volt, a nőnek szívrohama lett szex közben. Szinte felrobbant a gyönyörtől" 

– mondta a 35 éves Manuel a lapnak, és hozzátette, hogy amelyik férfi el akar csábítani egy nőt, csak gyöngyöt kell raknia a farkába. 

Dr. Almudena López szexterapeuta szerint anatómiailag nincs alapja annak, hogy a férfiak a gyöngyökkel képesek lennének fokozni a gyönyört a női testben. A G-pont elérése ujjal könnyebb, mint a péniszbe ültetett gyönggyel, a pénisz közvetlenül a G-pontot jóval bonyolultabban tudja közvetlenül izgatni. 

F61
Fotó: Klari Moreno

A kubai orvos szerint nemcsak ezért hülyeség a gyöngy beültetése a farokba, a gyöngy nagyon rossz hatással lehet az egészségre. A fapados akciót, ahogyan maguknak beteszik a férfiak, fájdalommal és komoly fertőzések kockáztatásával jár. Saját maguk vágják fel a bőrt, majd belerakják, és bevarrják a gyöngyöt. A gyöngy nem mindig igazi gyöngy, sőt: műanyag darabokat kell elképzelni. A bizarr ékszert a hatvanas évek óta használják, főleg a katonai sorszolgálatot teljesítők körében terjedt el. És tényleg a nőkért teszik ki magukat a fájdalomnak. 

 „Amikor zuhanyoztunk vagy öltözködtünk, észrevettem, hogy néhány srácnak dudorai vannak ott. Rákérdeztem, és elmagyarázták. Néhány héttel később megcsináltam magamnak a procedúrát. Volt egy srác a barakkban, aki mindenkinek megcsinálta, aki csak akarta, ő csinálta az enyémet is. De a gyöngyöt én magam tettem be" – mondta Manuel, akinek négy gyereke is van három különböző nőtől. A gyöngy Manuel farkában valójában egy dominó darab, amit ellopott, és amit hosszasan polírozgatott, amíg az el nem érte a tökéletesen kerek formát a megfelelő mérettel együtt. Amikor ezzel megvolt, a szájában kellett tartania egy napig a dominóból lett gyöngyöt. A segítője a katonaságnál egy élesre reszelt fogkefével kivágott egy bőrdarabot Manuel farkából, és oda került a gyöngy. Viselője azóta is hiszi, hogy a nők kedvére tesz a gyönggyel – és nincs ezzel egyedül Kubában.