Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyből két szellemjárásos esetről tudunk beszámolni. Mint mindig, a híreket ezúttal is érdemes fenntartásokkal kezelni, ezért nem akarunk messzemenő következtetéseket levonni. Döntse el ön, hogy melyik észlelés a hihetőbb!

By golly! I think I may have captured a #ghost at #StanleyHotel. #EstesPark

Henry Yau (@ares415) által közzétett fénykép,

A Daily Mail szerint a fenti fotót egy houstoni múzeum PR igazgatója, bizonyos Henry Yau készítette, méghozzá ugyanabban a szellemjárással sújtott coloradói hotelben, ahol a Ragyogás című klasszikus horrorfilmet is forgatták. A Stanley Hotel 1909-ben nyitotta meg a kaput, de az állítólagos kíséretetek csak az 1970-es években látták elérkezettnek az időt, hogy a frászt hozzák szegény vendégekre.

Amikor elkészítettem a fotót, még semmit nem vettem észre rajta. Az éjszaka folyamán aztán elkezdtem furán érezni magam, émelyegtem és gyomorproblémákkal küzdöttem, pedig nagyon ritkán szoktam lebetegedni

– idézte fel Henry Yau, aki másnap reggel fedezte fel a rejtélyes figurát a képen.

A Mirror szerint a 38 éves házaspár Barry és Chrtinie Kennedy szintén valami elég szokatlan dolgot tapaszalt. Úgy vélik, hogy az örök vadászmezőkre távozó kutyájuk, Mutley szelleme látogatta meg őket.

Éppen a gyerekeket fotóztam a konyhában, amikor furcsa gömbökre lettem figyelmes a képeken. Ezzel egy időben ázott kutyaszag csapta meg az orrunkat

– mondta a férj, aki rögtön filmezni kezdett. Legnagyobb meglepetésére a felvételen egy árnyékszerű alakot fedezett fel, ami szerinte egyértelműen Mutley lehetett.

A házban egyébként máskor is történtek megmagyarázhatatlan események. Az asszony többször összefutott egy papucsos öregemberrel, egy alkalommal pedig valami rejtélyes erő vágott hozzá egy műanyag játékot. Most abban bíznak, hogy Mutley nem feledkezett meg kötelességeiről, és távol tartja majd az illetéktelen behatolókat.

Ön szerint melyik szellemjárás a hihetőbb?