De erre eddig nem igazán volt precedens. A Daily Mail szerint a furcsa tengeri élőlény a Kínai keleti részén lévő Zhoushan városának partjainál hozta rá a frászt néhány halászra. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az internet népe egyből vad találgatásokba kezdett, hogy mégis mi a fene lehet. Bár született néhány vad teória, állítólag nincs benne semmi különös, és egy teljesen hétköznapi fajhoz tartozik.

A delfinkrokodillal kapcsolatos elképzelés megszületésében jelentékeny szerepet játszott, hogy a lény bőre az előbbi, orra pedig az utóbbi állatra emlékeztetett. Más elméletek viszont egy kecsegével azonosították. De akkor miért van két jól látható kinövés a szájánál? Ezek a kérdések a halászokban is felmerültek, hiszen korábban egyikük sem látott hasonló teremtményt.

A lénnyel kapcsolatos érdeklődést jól mutatja, hogy a szokatlan felfedezéséről beszámoló 163.com cikkéhez több mint 69 ezer komment érkezett. A vitába nemcsak az internetezők szálltak be, hanem egy kínai természetbúvár magazin is. Szerintük az állat a csőröscetfélék családjába tartozik, amelyek pont a hosszúkás orrukról ismertek, és a halászok eddig azért nem találkozhattak velük, mert a faj tenger mélyebb vizeiben él (akár 500 méter mélyre is hajlandóak lemerülni néhány finom falat reményében).

Úgy néz ki, mint egy hím csőröscet a mesoplodon densirostris nevű fajból. A kinövések igazából felfelé meredő fogak, amik hiszik, vagy sem, a nőstények elcsábítására szolgálnak

– vélekedett dr. Stephen D. Simpson.

Az internetezők arra is kíváncsiak voltak, hogy a lény vajon a halászok gyomrában végezte-e, hiszen a kínaiakról köztudott, hogy nagyjából bármit megesznek, de további sorsáról sajnos nem érkezett hitelt érdemlő információ.