Jasmin Katarina Koskiranta még 9 évesen élt túl egy súlyos balesetet. Egy autó ütötte el az úttesten, nyaktól lefelé lebénult. A 26 éves lány viszont nem nyugodott bele az állapotába, a barbis smink és a példaképei segítenek abban, hogy igazi nőnek érezze magát. A kitartásával és életkedvével másokat is próbál támogatni. 

Az életem 9 éves koromban változott meg. Azért posztolom a képeimet, hogy olyan embereket inspiráljak, akiknek megsérült a gerincük. 

Koskirantana Finnországban él, a balesetben neki is a gerince sérült meg. Éppen átkelt az úton, a sofőr SMS-ezett, elmondása szerint már nem tehetett semmit, mikor meglátta a kislányt. Szerencse, hogy túlélte a gázolást, 23 métert repült, Jasmin Katarina Koskiranta a kórházban ébredt fel 12 óra elteltével. Az orvosok folyamatosan kérdéseket tettek fel neki, hogy kiderítsék, mennyire sérült az agya. Az agyi funkciói kiválóan működtek, azonban nyaktól lefelé teljesen lebénult. A mai napig egy gép segítségével lélegzik, de már képes szavakkal kommunikálni a külvilággal, azt sem adja fel, hogy egyszer újra lábra állhat. 

Gondoljatok bele, hogy egyik nap még tudok sétálni, futni, és mikor másnap felkelek, elvették tőlem a szabadságom. Még a saját könnyeimet sem tudom letörölni. Hirtelen egy gépre és másokra vagyok utalva. 

– nyilatkozta Koskiranta a Metrónak. A szülei mellett egy állandó ápoló segíti a mindennapjait, akire már inkább testvérként tekint. A nővér készíti minden nap Koskiranta sminkjét. 45 percig tart, amíg beszárítja a haját és kifesti. Jasmin Katarina Koskiranta egyenesen rajong Britney Spearsért és a barbi-külsőért. Tudatosan próbál egy élő babára hasonlítani. Szerencsére nem megy olyan messzire, mint ukrán társai, de szereti ezt a stílust. Egy komplett barbi vagy Britney Spears-szett 3-4 órát vesz igénybe.

Mindig öröm, ha valaki megcsinálja a sminket, az arcom a testem azon pontja, amit érzek. De egyben ez frusztráló is, hiszen én sosem leszek képes felrakni a szemhéjfestékemet, vagy a műszempillámat. Mindig másnak kell megtennie helyettem. 

Koskirantana az elmúlt két évben mintegy 10 ezer fontot költött a külsejére, ami nagyjából 4 millió forintnak felel meg. De nem bánta meg, így tud felülkerekedni az állapotán, hogy soha nem lesz képes újra járni, soha nem tudja majd egyedül ellátni magát. 

Az, hogy úgy nézhetek ki, mint Barbie, vagy bármilyen Disney-karakter, mint Ariel, Bell, a Szépség, Jázmin és Hamupipőke segített abban, hogy elfogadjam a balesetemet. Barbie mindent megtehet. Jázmin hercegnő inspirált, az ő meséjében nem fogadta el a neki szánt sorsot, a saját feje után ment.