A 72 éves tucsoni asszony, Ann Rodgers március 31-én Phoenixbe indult az unokáihoz, de a semmi közepén kifogyott autójából az üzemanyag. A legtöbb ember ilyenkor pánikba esne, ő viszont egyből túlélő üzemmódba kapcsolt. Kilenc napon keresztül növényeket evett, tóvízen ivott, és faágakból rakta ki a földre a „help”, vagyis a segítség feliratot – számolt be a Fox News.

A leleményes nagyi autójában ugyan volt némi víz és kaja, de készletei gyorsan elfogytak, ezért kutyájával együtt bevette magát a vadonba. Mivel nem volt térerő, több hegygerincre is felmászott, hogy mobilján segítséget hívjon, törekvései azonban nem vezettek eredményre.

A zord vidék nem sok élelmet kínált, így az asszony és kedvence jobb híján vadnövényekkel, például lóherével töltötte meg korgó gyomrát. A mentőalakulatok közben helikopterrel kezdték keresni. Három nap után meg is találták az autóját, de akkor már nem volt a közelben.

A mentőcsapat április 9-én elsőként az ebre bukkant rá, aztán meg kiszúrták a közelben kövekből és faágakból kirakott help feliratot. Az egyik szikla tövében egy üzenet is volt, amelyben a nagymama leírta, hogy kifogyott az ételből és vízből, ezért elindult, hogy leereszkedjen a kanyonba. A Bear Grylls-i képességekkel megáldott nőre hamarosan egy jelzőtűz mellett akadtak rá.

El lehet képzelni, mit élhetett át Ann Rodgers , amikor kilenc nap után megpillantotta a mentőhelikoptert. Nem is tudta visszafojtani érzéseit, leült a földre és elsírta magát. A hatóságok szerint egy kicsit ki volt hűlve, de egyébként nem esett komoly baja. Némi támogatással, de a saját lábán szállt be a helikopterbe, ami kórházba szállította.

Ebben a hónapban már egy másik csodás megmenekülés is történt. Mint arról beszámoltunk, három férfi a Fandadik sziget közelében szenvedett hajótörést, majd kiúsztak a partra, ahol pálmalevekből rakták ki a help feliratot. A jelzést az amerikai haditengerészet repülőjéből vették észre, és kimentették őket szorult helyzetükből.