Lehet, hogy mégis van benne valami, hogy a pénz nem boldogít.

A Sun szerint a 43 éves Gillian Bayford 2012-ben söpörte be a EuroMillions jackpotját, 148 millió fontot (körülbelül 58,4 milliárd forintot), ami minden idők második legnagyobb brit lottónyereménye volt. A mesés vagyonból nagyjából 20 millió fontot (7,9 milliárd forintot) passzolt le a családjának, de nem ment vele sokra. Férjével 15 hónap után elváltak, szüleivel pedig annyira megromlott a viszonya, hogy szóba sem állnak egymással.

A haverhilli asszony az édesapja, édesanyja és bátyja között dobta szét a 20 millió fotos összeget, ám azt mondja, a pénz a legrosszabbat hozta ki belőlük.

Ez nagyon nyugtalanító és feldolgozhatatlan. A pénznek boldoggá kéne tennie az embereket, de ők csak követelőzőek és mohók lettek tőle. Hiába kaptak készpénzt, házakat és autókat, egyre többet akarnak.

Kifizette az adósságukat

Gillian Bayford szülei a lottónyeremény előtt egy lakókocsiban éltek, és nyakig úsztak az adósságban. Bátyjának és apjának 700 ezer fontos (276 millió forintos) tartozása volt. Az utóbbi volt az első, amit az asszony kifizetett. Később aztán autókat és házakat is kaptak.

Az asszony szülei, a 71 éves Ian McCulloch és a 66 éves Brenda ma már egy 275 ezer font (108 millió forint) értékű carnoustie-i lakásban élnek, és Audi S8-as autókkal járnak. Apja az utóbbi években egy csomó pénzt vert el utazásra is, többek között Kanadában, Dél-Afrikában és Floridában is megfordult.

Mindenkinek lett audija 

A dőzsölésből az asszony bátyja, a 41 éves Colin is kivette észre. Egy 288 ezer fontos (113 millió forintos) házat vett, és ugyancsak Audikkal jár, de amikor elvette barátnőjét, arra sem vette a fáradtságot, hogy egyáltalán elmondja húgának.

Szégyenbe hozták a nevünket a faluban. Vannak emberek, akik azzal fenyegetőznek, hogy felgyújtják a házukat. Az apám és a bátyám egyik vállalkozás kezdtek a másikba, de mindegyik becsődölt

– idézte fel Gillian Bayford.

Bátyjának csak 9 hónapra volt szüksége, hogy felélje a tőle kapott pénzt, ezért újabb 800 ezer fonttal (315 millió forinttal) ajándékozta meg.

Apám azt mondta, hogy Colin nem kapott elég pénzt, és küzdeni kellett. Azt akarta, hogy garantáljam neki, egész hátralévő életemben támogatni fogom őt.

Kérkedtek a pénzükkel

A már Dundee-ban élő Gillian Bayford számára az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Colin eladta az Audiját, amit három hónappal korábban a pénzéből vásárolt.

Már nem is emlékeznek, honnan indultak. Szeretik mások orra alá dörgölni, hogy mennyi pénzük van, ami számomra egyenesen visszataszító.

Az asszony tavaly május óta nem beszélt a szüleivel. Ők állítólag azért kezdték mellőzni, mert zavarta őket, hogy sztorija megjelent egy újságban, és az ezzel járó figyelem nem igazán volt az ínyükre. Azóta saját unokáikkal sem hajlandóak találkozni. Gillian Bayford ezért elhatározta: a jövőben egy fityinget sem fognak látni tőle.

apja máshogy emlékszik

A lottónyertes édesapja viszont azt mondja, igazából nincs is köztük semmilyen feszkó, csak lánya mellőzi a társaságukat.

"Ez mind hazugság, semmit nem akarunk tőle. Így is túl sokat adott"

– jegyezte meg Ian McCulloch, aki ugyancsak tagadta, hogy nem akar találkozni unokáival.

A stresszt okolják válásukért

Adrian Bayford házassága 15 hónappal a lottónyeremény után ment tökre. Válásukért a nyeréssel járó stresszt okolták. A férfi azóta eljegyzett egy nála 16 évvel fiatalabb nőt, akivel egy kocsmában találkozott. Az asszony pedig egy Audi kereskedő mellett találta meg a boldogságot.

Ha kíváncsi más emberekre is, akiket a lottónyeremény "ölt meg", erre fáradjon