Sőt, állatokat sem kell kibeleznie, hogy a tetemükbe bújjon. Az is elegendő lehet, ha természetes anyagokból, például faágakból rakja ki a "help", vagyis a segítség feliratot a földre. A módszer a mikronéziai hajótöröttek és az arizonai szupernagyi után ezúttal egy amerikai anyánál és lányánál működött, akiknek az új-zélandi vadonban volt szükségük túlélési praktikákra – derül ki a Mirror cikkéből.

A 45 éves Carolyn Lloyd és a 22 éves Rachel Lloyd a Tararua Forest Parkban indult túrázni, de összekeverték a turistajelzéseket, és alaposan eltévedtek. Eltűnésüket azután jelentették be, hogy nem mentek vissza a hotelbe, ahol megszálltak. Két nappal később egy népszerű túraútvonal közelében akadtak rá autójukra, őket viszont sehol nem találtak.

A két nő igyekezett mindent megtenni, hogy életben maradjanak a vadonban. Készleteiket gondosan beosztották, és összebújva védekeztek a hideg ellen. A megpróbáltatásokat a lány viselte rosszabbul. Idővel annyira kimerült, hogy anyja cipelte a hátán. 

"Az orvosok azt mondták, hogy hipotermiás lettem, és már csak óráim lehettek hátra"

– mondta később Rachel Lloyd.

A kalandot valószínűleg csak azért élték túl, mert négy nap után faágakból, levekből és sziklákból rakták ki a segítség feliratot egy tisztáson, illetve egy félig kiszáradt patakmederben. A jelzést egy mentőhelikopter pilótája szúrta ki, majd közelebb érve a bőszen integető Carolyn Lloyd-ot is észrevette.

Ezen a ponton már tudtuk, hogy romlik az állapotunk, és a haldoklás határán állunk. Eljutottunk oda, hogy szóba kerültek az utolsó kívánságaim, ami biztosan nagy nehéz lehetett a lányom számára. Rachel már járni sem tudott, nem mehetett sehova. Ott voltunk kiszolgáltatva, abban reménykedve, hogy valaki megment minket. Életünkben nem örültünk még annyira, hogy emberi lényeket láttunk

– idézte fel az anya.

A mentőhelikopter egyből a kórházba szállította a családtagokat. Szerencsére nem lett maradandó bajuk, így mostanra teljesen felépültek.

Az egész családom szeretné kifejezni szívből jövő háláját a csodálatos rendőri erőknek, a helikopterpilótáknak, a keresőcsapat tagjainak, a kutyavezetőknek, az önkénteseknek és a média munkatársainak, akik folyamatosan informáltak minket, és mindeni másnak, akik gyorsan és hatékony dolgoztak, hogy megtalálják – és megmentsék – a húgomat és az unokahúgomat

– hálálkodott Carolyn Lloyd bátyja.