A tűzoltói hivatás néha egészen váratlan kihívásokkal jár. Ezt a saját bőrükön tapasztalhatták meg azok a bátor lánglovagok, akiket az ausztráliai Tweed Heads városában egy csavarkulcsba szorult péniszű férfihoz riasztottak – derül ki a Daily Mail cikkéből.

Ha azt gondolja, hogy egyedi esetről van szó, akkor ön téved. A helyi tűzoltóság vezetője legalábbis azt mondta, hogy volt már pár hasonló beavatkozásuk, és

"ilyesmi gyakrabban történik, mint ahogy a legtöbben gondolnák."
 

Az sajnos nem derült ki, hogy a két szerszám ezúttal milyen körülmények között rögzült egymáshoz, bár az, hogy a tűzoltók szerint a fütykös duzzadt állapotban volt, magyarázattal szolgálhat a történtekre.

A mentés során a tűzoltók egy apró sarokcsiszolót vetettek be, hogy kiszabadítsák szorult helyzetéből a péniszt, amelynek bőrét ragasztószalaggal igyekeztek megvédeni. Belegondolni is szörnyű, hogy szegény fickó közben mit élhetett át.

Peter Sutherland vezető tűzoltó szerint a hasonló eseteknél gyakori probléma, hogy az emberek túl sokáig várnak a segítség kéréssel.

Zavarban vannak, vagy a feleségük azt mondja nekik, hogy rakjanak rá vajat, aludjanak rá egyet, és majd lejön róla. De soha nem jön le. Ez egy különösen kényes művelet, mivel egy csomó ér van ott.  

– fejtette ki.