A 24 éves Samira Lupidit a bíróság bűnösnek találta, amiért megölte két gyerekét, a fiatal nő a 17 hónapos és a 3 éves kislányát álmukban szúrta halálra 2015 novemberben – írja a BBC. A nő bűnösnek vallotta magát a Bradford Királyi Bíróság előtt, de egy ideig tagadta, hogy ő ölte volna meg a lányait. 

Az egyhetes tárgyaláson felmerült más neve, aki a kettős gyilkosságot elkövethette. A 24 éves anyuka hívta ki a rendőrséget a gyilkosság éjjelén, a nő a Heckmondwike-i otthonukhoz hívta a rendőröket, akiket véres kézzel fogadott. A kihallgatáskor azt mondta, hogy a gyerekei apja, Carl Weaver kétszer pofon vágta őt este, és félt, hogy a gyerekeknek is bántódásuk esik. 

Ez az ő (férje) hibája. Most már van oka arra, hogy megöljön. Ha én nem teszem meg, ő teszi meg. Értem jött. Meg kellett tennem" – mondta a 24 éves nő. 

A két gyereket, a 17 hónapos és 3 éves kislányokat az ágyukban találták meg, kilencszer szúrta őket mellkason egy késsel. Állítólag a keze véres volt a gyilkosság estéjén, a bíróság előtt kiderült, hogy a szúrás után bekenhette a kezét gyerekei vérével. A tárgyalás végére a 24 éves nő bevallotta, hogy ő ölte meg a két gyereket, de azzal védekezett, hogy csökkent ítélőképessége miatt tette. 

A hat nőből és hat férfiből álló esküdtszék kilencven perces megbeszélés után mindkét gyilkosságban bűnösnek találta a 24 éves nőt, biztos, hogy az élete jelentős részét börtönben fogja tölteni. Nem ő az első anya, aki azért ölte meg a gyerekeit, mert így bánthatta a férjét, egy anya a kéthónapos lánya torkát vágta el ugyanezen okból.