Egy Down-szindrómás fiú testvére kérte ismerősei segítségét Facebookon, hogy hova tudnának menni sportolni, mivel a jelenlegi edzőteremből eltanácsolták a családot. A hvg.hu megkereste a fiú bátyját, illetve a terem tulajdonosát. 

"BAJNOK születik.... már ha találunk egy másik edzőtermet. Történt ugyanis, hogy az öcsém szüleim kiséretében elkezdett edzőterembe járni. Ahogy ő mondja: " Eltüntetni a nagyhasát" Néhány alkalom után egyre lelkesebb lett. Leginkább olyan időszakban látogatták a termet amikor egyedül, vagy nagyon kevesen vannak.

A mai napon azonban a terem tulajdonosa megkérte szüleimet, hogy a továbbiakban ne látogassák a termet. Ugyanis több panasz is érkezett a down szindrómás öcsémre.

Nem, nem tartott fel senkit. Nem hangos, ápolt közösséghez szokott. Egyszerűen zavarta a jelenléte azt a néhány "egészséges" felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott."

Mikó István a lapnak elmondta, hogy nem szeretnék hibáztatni a létesítményt, csupán szeretnének egy új helyet találni. Az edzőterem tulajdonosa pedig hozzátette, hogy először segítettek a fiúnak, de egyre több panasz érkezett: "Az edzőterem egy közösség, ide edzeni járnak az emberek. Nekünk ehhez kell igazodnunk.Jeleztem a szülőknek a problémát,de kitiltásról, meg szörnyű diszkriminációról szó sincs. Valamit meg kell érteni:1. egy edzőterem veszélyes üzemnek számít, 2. egy edzőterem közösség, ahol többen végeznek munkát egymás mellett."

A tulajdonos a Facebbokra kitett közleményében leírta, hogy a legnagyobb hiba az volt, hogy maximális jószándékkal és segítőkészséggel felülbíráltam a józan ész érveit és igent mondtam nekik az elején.