Ki ne álmodott volna már arról, hogy milyen lehet Supermannek lenni?! Egy Fülöp-szigeteki fickó viszont nem érte be az egyszerű fantáziálással, és tucatnyi alkalommal vállalkozott plasztikai műtétekre, hogy olyanná váljon, mint kedvenc szuperhőse – számolt be a Sun. Legalábbis, ami a külsejét illeti, mert nyilván repkedni továbbra sem tud.

A 38 éves Herbert Chavez elég eltökélten vágott bele terve megvalósításába, az évek során összesen 23-szor feküdt kés alá. Bár Clark Kent muszklijaira akár a konditeremben is szert tehetett volna, inkább az egyszerűbb megoldást választotta: egyebek mellett zsírleszíváson, illetve mellizom- és fenékimplantátum-beültetésen esett át. Mivel eredendően az arca sem volt valami supermanes, a plasztikai sebészek az ábrázatát is alaposan átrendezték.

Az önjelölt Superman a rengeteg beavatkozás ellenére nem volt maradéktalanul elégedett az eredménnyel, ezért illegális töltőanyagokkal kezdte injekciózni magát. A helyzet odáig fajult, hogy bőrén egyszer csak gyulladások és dudorok jelentek meg. Ekkor már az orvosok is rászóltak, hogy jobban járna, ha a kockázatos eljárások helyett inkább a gyúrással próbálkozna.

Herbert Chaves számos kritikát kapott természetellenes átalakulása miatt, de azt mondja, az égvilágon semmit nem bánt meg.

Mit kellett volna megbánnom? Minden, ami az életemben történt, pozitív volt, és ez Supermannek köszönhető. Amikor majd úgy érzem, hogy a testem többet nem tud elviselni, vagy az orvosok azt mondják, hogy a testem a korom miatt nem bír többet, akkor majd leállok

– vetítette előre.

Emberünk nem csak külsőleg akar Suparmanné válni, azt szeretné, ha a személyisége is a szuperhőst tükrözné. Ennek érdekében jelmezbe bújva járja az utcákat, hogy jó erkölcsökre tanítsa a fiatalságot.

Megfeszített törekvései ellenére az imitátor egyelőre nem igazán tudott betörni a köztudatba, az Instagramon mindössze 1168 követője van. A nagy áttörést attól várja, hogy különféle Suparmenes eseményeket szervez, amiket fiókján keresztül igyekszik promózni. 

Rekordmennyiségű emléktárgya van

Herbert Chaves megszállottságának másik kézzel fogható jele, hogy neki van a világon a legnagyobb supermanes emléktárgy-gyűjteménye. A Guinness-rekordernek egészen pontosan 1253 ilyen tárgya van, amik olyan sok helyet foglaltak a kecójában, hogy kénytelen volt nagyobb házba költözni miattuk.