A Sun szerint a 36 éves brazil dokumentumfilmes, Richard Rasmussen éppen egy ritka természeti jelenségről, a torlóárról forgatott, amikor az alkalmat megragadva megpróbált vagánykodni egy kicsit: a háborgó folyó előtt fordított hátat a kamerának, majd a magasba emelte a kezeit, mintha a mindenség ura lenne. A természet erői néhány másodperc múlva, egy hatalmas hullám képében szembesítették tévedésével.

Richard Rasmussen számára nem sok lehetőség maradt. Mivel a hullám pont az irányába indult, sarkon fordult, majd menekülőre fogta. Ekkor már nyoma sem volt korábbi magabiztosságának, rémült arccal, időnként hátrafelé pillantgatva futott az életéért. A sáros víz közben kis híján operatőrét is elérte, ezért kénytelen volt követni a példáját.

A műsorvezető a jelek szerint nem tanult a dologból, mert amint az ár visszavonult, diadalittasan tért vissza, és a mellkasát püfölve, artikulálatlanul kiabálva gázolt a habokba. Dölyfös magatartásával sikerült kivívnia a nézők rosszallását is, többen kommentben estek neki.

"Azt gondolja, hogy ő Mózes, vagy mi?"

– firtatta egyikük.

Egy másik kommentelő meg úgy vélte, hogy amilyen hülye, legközelebb bizonyára egy kitörő vulkán peremén ácsorogva fog a tűzhányók működéséről értekezni.