A 25 éves Susy Janelly Laborin bizonyára abban bízott, hogy csinos külseje miatt könnyedén átcsusszan az ellenőrzésen, de sajnos csalódnia kellett. A Daily Mail szerint határőröknek gyanús lett az uzsonnás zacskója, ezért alaposabban is átvizsgálták. Így derült ki, hogy egyik burritójában nem a hagyományos töltelék, hanem közel fél kilónyi metamfetamin van.

Az arizonai nő május 20-án gyalogosan próbált átjutni Mexikóból az Egyesült Államokba a nogalesi határátkelőnél, amikor az egyik határőr nekiszegezett néhány kérdést. Mivel eléggé idegesnek látszott, az őr úgy döntött, hogy belekukkant az uzsonnás zacskójába, ami jó döntésnek bizonyult, mert a számos igazi burritó között megtalálta azt az egyet, amiben közel fél kilónyi metamfetamin volt. 

Susy Janelly Laborin kihallgatása során elismerte, hogy tudatosan próbált drogot csempészni. Azt mondta, 500 dollárt (140 ezer forintot) ígértek neki azért, hogy átvigye a határon a 3 ezer dollár (840 ezer forint) értékű cuccot.

A határőrség vezetője az eset kapcsán emlékeztetett, hogy a kreatív csempészek már korábban is próbálkoztak kajákat álcaként használni. Volt, aki tortillákba dugott fél kilónyi heroint, egy másik delikvens meg egy mekis kajás zacskóba tette a kokaint a hamburgerek és a sült krumpli közé. Az egyik legleleményesebb próbálkozó pedig kólás üvegek aljába rejtett drogot, úgy, hogy félbevágta a palackokat, és az aljukat feketére festette, hogy telinek tűnjenek.