Igen, egy mezei profilkép is nagyon sokat elárul az ember jelleméről. 1 milliárd 650 millió aktív felhasználó van Facebookon, de cirka öt alapvető kategóriára lehet besorolni az embereket a profilképük alapján. Így 1 az 5-höz az esélye annak, hogy beletrafál az igazságba, ha netán profilkép-pszichológusnak állna.

Míg az ősfacebbok korában a felhasználók alaposan, hosszasan pöcsölve, csiszolgatva készítették el adatlapjukat, addig ma már, rohanó világunkban a "kevesebb több" elv alapján megy ez a dolog. 

Itt egy kép, tökmindegy milyen, aztán legyen még meg az, hogy tanult: Az Élet Iskolája, Ahol Isten A Tanár, ennyi, kész is.

A kutatás 66 ezer twitter felhasználóból 434 fiókjának alapos áttanulmányozásával született. Így jött ki az 5 profilkép alapján azonosítható személyiségforma.

Másokkal szerepel a profilképén?

Ön extrovertált.

Talált, süllyedt. Ugyan a világ különböző dolgaira igen nyitott, színes egyéniség, de a fotói minőségére már kevésbé ad. Ebből is jól felismerhető, meg abból, hogy előszeretettel pózol magánál fiatalabbakkal, hisz beszélget velük, érdeklődik irántuk, tágítja a saját tudatát az ő világnézeteikkel.

Olvasószemüveggel takarja el arcát egy szürke képen? 

Ön szorongó.

Nem is nagyon kell ezt hova magyarázni, egy ilyen profilkép mögött, egy neurotikus ember található, aki inkább negatív megnyilvánulásokkal fejezi ki érzelmeit.

Színes, de inkább negatív hangulatú a profilképe?

Ön egy igazi katasztrófa.

A szorongó és az extrovertált között félúton található, akik az olvasószemüvegük mögé bújva rejtik intelektualitásukat és tapasztalataikat. Kétségtelenül az ilyen embereknek vannak a legjobb képeik.

Vidáman mosolyog barátaival, barátnőivel egy lehetetlenül színes, ragyogó képen?

Ön egy igazán szeretetre méltó figura.

  Igaz, hogy a profilkép vidámságot és örömöt sugároz, és a kutatás szerint a tulajdonosa egy nagyon cuki pofa, de egy ilyen közös képet betenni az adatlap elejére nem feltétlenül ízléses. A kutatás szerint ezek zömében túlságosan zsúfoltak. 

Egyedül, kicsit talán még el is vigyorodva szerepel a profilképén?

Ön lelkiismeretes.

Biztos sokat gondolkodott rajta, hogy mit lehet kitenni és mit nem. Hogy mit várnak el öntől ismerősei, milyennek ismerik, majd ezeknek megfelelően döntött, hogy előveszi azt a jól beazonosítható, vidám, pozitív dolgokat sugárzó arcát, hogy az legyen az adatlapján.

A profilképe szerint ön milyen ember?

via mirror