A Daily Mail szerint Szvetlana és Jurij Pantelejenko három hónapos korában fogadta be Sztyepant. Az aranyos medvebocs azóta eléggé megváltozott: 136 kilós súlyával és több mint két méteres magasságával mindennek tűnik, csak békés házi kedvencnek nem.

Pedig a termetes mackó annyira eredményesen illeszkedett be a családba, hogy ma már mindent közösen csinálnak. A 23 éves Stepan teljesen úgy viselkedik, mintha nem egy veszélyes vadállat, hanem maga is ember lenne. 

Amikor befogadtuk, mindössze három hónapos volt. A vadászok nagyon rossz állapotban találtak rá az erdőben, miután elhagyta az édesanyja

– idézte fel a házaspár.

Szvetlana és Jurij Pantelejenko szerint bármit is gondolnak róla az emberek, kedvencük cseppet sem agresszív. Ennek egyik kézzel fogható jele, hogy eddig egyszer sem próbálta megenni őket. Sőt, igazából annyira kedves és barátságos a természete, hogy bármikor kapható egy nagy ölelésre.

Az orosz pár az ebédlőasztalt is megosztja a medvével, habár étkezési szokásaik igencsak eltérnek egymástól. Sztyepan egy átlagos napon 25 kilónyi halat, zöldséget és tojást zabál fel, és mivel egy kicsit édesszájú, desszert gyanánt sűrített tejjel tölti meg a bendőjét. A mackó igyekszik meghálálni a finom falatokat: cserébe besegít a ház körüli teendőkbe, például a locsolásba.

Ha lazítani akar, Sztyepan legszívesebben a kanapén ejtőzik, de bármikor kapható a piknikezésre is. A felesleges kalóriákat pedig focizással dolgozza le.

"Semmit nem szeret jobban, mint esténként hozzánk simulni a kanapén, miközben tévézünk"

– tette hozzá a pár.

A teljesség jegyében erről hátulnézetből is mutatunk egy fotót. Íme: