Nyilvánvalóan mindenki tisztában van azzal (még az is, akit gyakorlatilag minden jobban érdekel a focinál), hogy hogyan szerepel jelen pillanatban a magyar csapat az EB-n. Folyamatosan mennek a találgatások, és egyre merészebben, egyre nagyobb összegeket tesznek rájuk a rajongók, annak reményében, hogy a sikerszéria nem csupán pár meccs erejéig tart. 

Ilyen erős EB-lázban ég a Nyíregyházi Állatpark is, akik ezért úgy határoztak, hogy letesztelik zöld szárnyú arapapagájuk, Morgó feltételezett jósképességét, és megtudakolják tőle, hogy a Magyarország-Izland meccs miképpen fog végződni.

A legalkalmasabb időpont erre június 18., szombat délelőtt 11 óra volt, amikor is a papagájshow-ra érkező közönség szemrevételezhette, hogy boldogul a jósmadár úr két trénere, Szabó Zoltán és Türk Andrienn közbenjárásával.

Morgó nem ült a kérdésen sokáig, hanem inkább felpattant az asztalra, majd néhány forgás után a két boríték közül kiválasztotta az egyiket, és közölte a jelenlévőkkel, hogy "Nye", amely kijelentés egyértelműen azt jelentette, hogy magyar győzelemre számíthatunk. 

Mára már tudjuk, hogy a mérkőzés 1-1-es eredménnyel végül döntetlennel zárult, ezért így utólag is élünk a gyanúperrel, hogy Morgó vagy túlontúl elfogult volt, vagy mégsem olyan tehetséges jós, mint amilyennek kikiáltották. 

Nem bírtuk ki, hogy ne tudjuk meg az igazságot, ezért megkérdeztük az állatpark osztályvezetőjét, Révészné Petró Zsuzsát, hogy egy ilyen blamázs után miként értékeli  Morgó jóstehetségét:

Igaz, ez most nem igazán sikerült, de azért mégsem tévedett akkorát, hiszen döntetlen lett. Annak ellenére, hogy ezek után valószínűleg nem ő lesz a kabalamadarunk, azért semmiképp sem feddjük meg. Ez volt az első szárnypróbálgatása, talán máskor jobban fog menni.

Arra, hogy terveznek-e jóskiképzést az állat számára, azt a választ kaptuk, hogy minden bizonnyal fölösleges lenne, mert láthatóan Morgó más területeken egészen más képességeit tudja kamatoztatni. Többek között kiválóan kirakósozik és kosarazik, bár ez a társadalom számára kevéssé érdekfeszítő, mint az, ha segítségével a jövőbe látnánk.

Erre egyébként annak idején az állatpark egyik jákópapagája, Csipike volt képes, aki sorozatosan megjósolta, hogy a 2012-es EB-n mikor melyik csapat jut tovább. Mára azonban tehetsége alábbhagyott, ugyanis amióta szerelembe esett, a párkapcsolatán kívül semmi más nem foglalkoztatja.