DSC3473

Ez a papagáj még be sem csajozott, de máris elbénázta a tippelést

vik
2016.06.22. 15:52

Nyilvánvalóan mindenki tisztában van azzal (még az is, akit gyakorlatilag minden jobban érdekel a focinál), hogy hogyan szerepel jelen pillanatban a magyar csapat az EB-n. Folyamatosan mennek a találgatások, és egyre merészebben, egyre nagyobb összegeket tesznek rájuk a rajongók, annak reményében, hogy a sikerszéria nem csupán pár meccs erejéig tart. 

Ilyen erős EB-lázban ég a Nyíregyházi Állatpark is, akik ezért úgy határoztak, hogy letesztelik zöld szárnyú arapapagájuk, Morgó feltételezett jósképességét, és megtudakolják tőle, hogy a Magyarország-Izland meccs miképpen fog végződni.

A legalkalmasabb időpont erre június 18., szombat délelőtt 11 óra volt, amikor is a papagájshow-ra érkező közönség szemrevételezhette, hogy boldogul a jósmadár úr két trénere, Szabó Zoltán és Türk Andrienn közbenjárásával.

Morgó nem ült a kérdésen sokáig, hanem inkább felpattant az asztalra, majd néhány forgás után a két boríték közül kiválasztotta az egyiket, és közölte a jelenlévőkkel, hogy "Nye", amely kijelentés egyértelműen azt jelentette, hogy magyar győzelemre számíthatunk. 

Mára már tudjuk, hogy a mérkőzés 1-1-es eredménnyel végül döntetlennel zárult, ezért így utólag is élünk a gyanúperrel, hogy Morgó vagy túlontúl elfogult volt, vagy mégsem olyan tehetséges jós, mint amilyennek kikiáltották. 

Morgó inkább a kosárlabda-karrierjét egyengeti.
Morgó inkább a kosárlabda-karrierjét egyengeti.

Nem bírtuk ki, hogy ne tudjuk meg az igazságot, ezért megkérdeztük az állatpark osztályvezetőjét, Révészné Petró Zsuzsát, hogy egy ilyen blamázs után miként értékeli  Morgó jóstehetségét:

Igaz, ez most nem igazán sikerült, de azért mégsem tévedett akkorát, hiszen döntetlen lett. Annak ellenére, hogy ezek után valószínűleg nem ő lesz a kabalamadarunk, azért semmiképp sem feddjük meg. Ez volt az első szárnypróbálgatása, talán máskor jobban fog menni.

Arra, hogy terveznek-e jóskiképzést az állat számára, azt a választ kaptuk, hogy minden bizonnyal fölösleges lenne, mert láthatóan Morgó más területeken egészen más képességeit tudja kamatoztatni. Többek között kiválóan kirakósozik és kosarazik, bár ez a társadalom számára kevéssé érdekfeszítő, mint az, ha segítségével a jövőbe látnánk.

Erre egyébként annak idején az állatpark egyik jákópapagája, Csipike volt képes, aki sorozatosan megjósolta, hogy a 2012-es EB-n mikor melyik csapat jut tovább. Mára azonban tehetsége alábbhagyott, ugyanis amióta szerelembe esett, a párkapcsolatán kívül semmi más nem foglalkoztatja.