A Help2Rehome Scotland állatvédő szervezet a Facebook oldalán tett közzé két fotót, amiket állításuk szerint egy kutyasétáltató készített a Loch Noss tó partján. Mivel a képeken egy rejtélyes, dínószerű lény maradványai voltak lathatók, egyesek számára kézenfekvőnek tűnt a következtetés, hogy az áldozat bizonyára a híres szörny lehet.

A végére persze kiderült, hogy kamu az egész, mert a rendőrségi kordonnal körbevett tetem valójában egy készülő dokumentumfilm forgatási kelléke volt.

Mielőtt még kiderült az igazság, a poszthoz rengeteg komment érkezett. Voltak, akik már eleve szkeptikusan fogadták a Nessie halálával kapcsolatos teóriát. Az egyik hozzászóló például úgy vélte, hogy a szörny legalább négyszer akkora, mint a tetem, ráadásul hímnemű. Mások meg azt találták furcsának, hogy a teremtmény belső szervei miként maradhattak épen a csontvázban. Mint kiderült, nem hiába kétkedtek.

Az állatvédő szervezet a szerteágazó találgatásoknak véget vetve egy kommentben jelezte, hogy a fotókon látható helyszín tévések műve volt.