Az elmúlt napokban néhány dologtól volt hangos az internet, de a legerőszakosabban nyomuló kontent az volt, hogy  kijött a Pokémon Go. Eljött az idő, hogy az utóbbi témával részletekbe menően foglalkozzunk. Két képpel foglalnánk össze az új őrület lényegét.

A Pokémon Go előtti prehisztorikus idők, a tűz feltalálása után több mint 790 ezer évvel:

A Pokémon Go idején:

Akkor most mit is adott a világnak ez a játék?

Szerezd meg hát mind!

Többen hangoztatták, hogy a Pokémon Go kézen fogja a felhasználót és kiviszi a szabadba, a tiszta levegőre, a szabad ég alá.

Egyrészt ennek köszönhetően a fineszes rablók megtalálták a piaci rést és így fosztottak ki gyanútlanul Pokémon Gózó embereket. Sőt, valaki önfeledt XP-növelés és pokémongyűjtés közben belebotlott egy holttestbe.

Mivel a játék tényleg kiviszi a valóságba a felhasználókat, sőt, sétálásra "kényszeríti" azokat, ezért határozottan komolyan kell venni az első számú szabályt. Tessék alaposan körülnézni! Az indexes Sajó Dávid is annyira belefeledkezett a Pokémon Gózásba, hogy beleesett egy csatornába. Tehát

itt nem is virtuális kis villámpatkányokkal játszik az ember, hanem a saját életével.

Apropó emberélet, egy vicces sztori:

Egy férfi, a texasi Jonathan Theriot az apás szülés közben is a játékon lógott. Ott ül egy Pidgey az ágyadon - mondta az éppen vajúdó feleségének, aki ettől nem pöccent be, csak nevetett. Vagy valami olyasmi.

Persze a sztárok is rákattantak. Kylie Jenner pasija, Tyga is nyomja a Pokémon Gót, de Demi Lovato is durván rácsúszott. Erről Nick Jonas twittelt, hogy 

Demi az imént mondta ki hangosan: Egy kibaszott Pokemon sincs itt?!

Itt van minden, amit tudni lehet erről a játékról, de egy fontos összehasonlítás még hátra van.

Ilyen volt a Pokémon rajzfilmsorozat, amiben Ash Ketchum, Misty és Brock labdába zárták a különböző kis lényeket, hogy aztán harcra kényszeríthessék őket holmi kis jelvényekért.

A Pokémon Go így promózta magát egy reklámban. Mint az látszik: az emberek képzeletbeli labdákat dobálnak a semmibe. (Persze ez lehet a gyermeki képzelőerőre való utalás is.)

Itt pedig a játék.

via GIPHY

ETTŐL ŐRÜL MEG MOST A FÉL VILÁG!!!

Letöltötte már? Megszerezte már mindet?

Ön mit gondol?