22 év után találkozott megmentőjével az újszülöttként telefonfülkében hagyott nő

2016.07.28. 19:58

A most 22 éves All Kiran Sheikhet két órával születése után, 1994 áprilisában hagyta magára édesanyja egy londoni telefonfülkében. Egy nigériai férfi talált rá, aki rögtön felhívta a rendőrséget, így még időben kórházba szállították.

A nő nevelőszülőkhöz került, és csak nyolcévesen tudta meg, hogy mi történt. Elhatározta, hogy bármibe is kerül, megkeresi egykori jótevőjét. Kutakodásai fájdalmas sebeket téptek fel.

A rendőrség annak idején mindent megpróbált, hogy megtalálja All Kiran Sheikh szüleit, de az áttörésre hosszú ideig kellett várni. Édesanyja 1996-ban, nyolcadik gyermeke születésekor mondta el a kórházi nővéreknek, hogy erőszakos kapcsolatban él férjével és segítségre van szüksége. A rendőrök ezután őrizetbe vették jamaicai-indiai származású férjet, és arra is fény derült, hogy a telefonfülkében hagyott baba a házaspár hetedik gyermeke volt.

A fürdőszobában született

Édesanyja a férjétől tartva fürdőszobájuk padlóján szült meg Sheikhet, az éjszaka közepén egy takaróba tekerve vitte el a telefonfülkébe, felhívta a szamaritánusokat, majd a földön hagyta. Tettének nem lett semmilyen következménye, hamarosan pedig teljesen eltűnt a hatóságok szeme elől.

All Kiran Sheikh 1994-ben
All Kiran Sheikh 1994-ben
Fotó: SWNS.com / Northfoto

Igazi apja börtönbe került

Bár a kórház dolgozói Aprilnek nevezték el a babát, pakisztáni nevelőszülei átkeresztelték Kiranra. A nőnek egy idő után feltűnt, hogy nem hasonlít rájuk, de csak 8 éves korában tudta meg az igazságot. Azóta kinyomozta, hogy biológiai apja egy kanadai börtönben van, mert 30 késszúrással akarta megölni egyik exbarátnőjét.

Édesanyám elmondta a rendőröknek, hogy lehetetlenül erőszakos kapcsolatban élt a férjével, ezért kellett magára hagynia engem. Az erőszakos, dühös és fanatikus férfi egyfolytában követte, és nem engedte el sehova.

Képeslapokat kapott megmentőjétől

All Kiran Sheikh megtudta, hogy a férfi, aki értesítette a rendőrséget, épp Nigériában élő családtagjait akarta felhívni a telefonfülkéből, amikor rátalált. Az illető egy darabig még képeslapokat és ajándékokat küldött neki születésnapjára, de aztán a hatóságok felszólították, hogy szüntesse meg vele a kapcsolatot, így megtette. 

Az egyik képeslap, amit a nigériai férfitől kapott
Az egyik képeslap, amit a nigériai férfitől kapott
Fotó: SWNS.com / Northfoto

Édesanyját is megismerné

A nő mindössze annyit tudott meg, hogy a férfi neve John vagy Joe Campbell lehet, de nem adta fel.

A szociális szolgálatok nem engedték, hogy megtudja a nevemet, vagy ilyesmi. Képeslapokat küldött nekem, és úgy tűnt, hogy tényleg érdeklem. Nagyon édes volt, amit értem tett. Ha találkoznánk, csak megköszönném neki. Azt is szeretném kideríteni, hogy pontosan mi történt azon az éjszakán. Annyira hálás vagyok... Ha szerencsém van, talán az édesanyám is szeretne kapcsolatba lépni velem.

22 év után találkoztak

A férfi, akit úgy hívnak, hogy Joel Campbell, jelenleg egy futárcégnél dolgozik, egyik kollégája pedig látta All Kiran Sheikh felhívását, és felismerte benne a keresett megmentőt. A páros így 22 év után újra találkozhatott Londonban. 

Teljesen kész vagyok, ez hihetetlen. Tizenöt évig vártam rá, hogy találkozzunk, és végre itt van. Az édesanyám után ő a második ember, aki a karjaiban tartott, elképesztő!

Via Metro