A BBC Point West című műsorának riportere, a 44 éves Will Glennon 2014 októberében Marlboroughban szenvedett balesetet biciklizés közben. Frontálisan ütközött egy kisteherautóval, és alaposan összetörte magát. Súlyos agysérülése miatt 12 hetet töltött kómában, amikor pedig felébredt, azt hitte magáról, hogy amerikai autóversenyző, aki 1952-ben él.

Eltört az összes bordám, néhány közülük két helyen, kilyukadt a tüdőm és komoly fejsérüléseket szenvedtem. Ha nem viselek sisakot, ott helyben meghalhattam volna

– idézte fel Will Glennon.

Hajszálon függött az élete

A tévés szerint a kómában töltött időszak nagy traumát jelentett. Persze, nem neki, mert fogalma sem volt róla, hogy mi történt, hanem a feleségének, Emilynek. 

Néhány nap múlva félrehívták az orvosok, hogy közöljék vele: várhatóan nem élem meg a hétvégét, ezért próbáljon felkészülni rá, hogy meghalok. Ha elképzelem, ahogy ott ül mellettem az ágyon, rögtön elérzékenyülök.

12 hétig volt kómában

Will Glennon 12 héttel később tért magához, agysérülése miatt azonban ideiglenesen elvesztette az emlékeit, ezért hosszú hetekbe telt, mire ráébredt, hogy igazából kicsoda.

Elmesélték, hogy a következő három kérdést tették fel nekem. Hol vagy? Milyen évet írunk? Mivel foglalkozol? Azt válaszoltam, hogy Amerikában, 1952-t és autóversenyző vagyok. Nem emlékszem, hogy konkrétan kire gondoltam, de úgy rémlik, elégedett voltam magammal autóversenyzőként.

Nem ez volt az egyetlen téveszméje. Ahogy telt az idő, másik kitalált személyeknek hitte magát.

„Azt hittem, hogy Spanyolországba költöztem, ahol egészségügyisként dolgoztam egy tengerjáró hajón.”

Újra kellett tanulnia a beszédet

A riporter csak négy hónap után mehetett haza. Rehabilitációja során újra meg kellett tanulnia beszélni és járni. Vannak emlékei, amik a mai napig nem tértek vissza. A kórházban töltött időt például csupán a negyedik héttől tudja felidézni.

Will Glennon januárban tért vissza a képernyőre. Jelenleg a bristoli félmaraton teljesítésére készül, illetve adományokat gyűjt a fejsérülését kezelő kórházi egységnek, hogy meghálálja, amit érte tettek.

A rendőrség közben kivizsgálta a balesetet, de nem tudták bizonyítani, hogy a kisteherautó sofőrje hibázott-e.

Via The Daily Mail