Törölköző, ágynemű, evőeszköz. Már-már megszokott dolgok a szállásadók számára, ha ezeknek a dolgoknak csak a hűlt helyét találják a kicsekkoló nyaralók után, de higgye el, ezeknél sokkal hihetetlenebb tárgyakra tartanak igényt az emberek, és mivel egyszerűen képtelenek nekik ellenállni, szuvenír gyanánt haza is viszik őket.

via GIPHY

A hvg.hu az Év Szállása verseny megbízásából készített kutatás eredményeire hivatkozva készített egy listát ezekről a bizonyos túlzottan kedvelt, lopásra sarkalló dolgokról.

Higgye el, van, akit teljesen elbűvöl egy vécédeszka alatt található csavar, de olyan is él ezen a földkerekségen, aki képtelen ellenállni az apartmanban található indukciós főzőlapnak vagy a tévének. 

Ha elég nagy bőrönddel készül a nyaralásra, más leleményes emberekhez hasonlóan ön is beletuszkolhatja a szálláson lévő virágmintás laminált padlót, 4-5 mázsa tűzifát, a porszívót vagy akár az arra somfordáló perzsa macskát. 

Ne aggódjon, a lehetőségek tárháza végtelen, vittek már haza műholdas adó-vevőegységet, napozóágyat, tésztakészítő gépet, mobilklímát, kerti növényeket, búvárszivattyút, fűnyírót és öntöttvas kerti padot is. Észrevétlenül. 

Azért a lap azt is megemlíti, hogy a szállásadók több mint háromnegyede nyilatkozott úgy, hogy csak az esetek legfeljebb 10 százalékában hiányzik valami a vendégek távozása után a szobából, és a vendéglátók körülbelül kétharmada nyilatkozott úgy, hogy az előző szezonban lenyúlt dolgok miatt keletkezett kár értéke legfeljebb 5000 forint volt egy szobára vagy apartmanra vetítve.