shutterstock 149748008

Kenje be magát naptejjel a hétvégén, nehogy úgy járjon mint ők!

2016.08.26. 19:08

Verőfényes napsütés, igazi kánikula a hétvégén: az időkép szerint 31-35 fokkal búcsúzik tőlünk az augusztus,

erős lesz az UV-B sugárzás,

amit nem árt, ha észben tart, és komolyan is vesz. Ellenkező esetben úgy jár, mint ezek az emberek, akik a BuzzFeednek küldték el élményeiket.

30 perc = piros nadrág

"Fél óra is elég volt hason fekve, egy hétig tartó fájdalom, és hámlás várt rám. Napokig nem tudtam sem ülni, sem járni. Nem kívánom ezt a fájdalmat a legnagyobb ellenségemnek sem. Az egyetlen kényelmes opció az volt, ha a hasamon feküdtem, így sok időt töltöttem a földön."

Az írek bőre már csak ilyen

"15 perc a napon, ennyit volt mindössze." Úgy látszik a szórófejes napvédővel csínján kell bánni.

A legmenőbb barnulás

"Pár órát játszottunk a vízben, gondoltam napozok egyet... vagyis két órát. Amikor felébredtem, az egész testem le volt égve, kivéve az a rész, ahol a telefonom és a füllhallgatóm volt."

6 mérföldes túra

"Alaszkából költöztem Arizónába, eszembe sem jutott, hogy egy 6 mérföldes túrán szükségem lesz naptejre."

Ezt csinálta a Balaton

Ez már nem a BuzzFeed, hanem a saját lábam. Két órát voltunk a strandon 13 és 15 óra között. Nem gondoltam, hogy a felsőtestemen és karjaimon kívül komolyan kellene venni az UV-B sugárzást. Csupa móka volt az utána következő három nap: felváltva fújtam Panthenollal, és kentem Aloe Verával, éjszakára nekem is maradt a hason fekvés. A hosszú gatya kiváltság lett volna, napokig a lehető legrövidebb gatyámban kellett mászkálnom, annyira fájt. Ön legyen okosabb, és 

tényleg kenje be magát, mindenhol!
 
Ön is leégett már idén?