Alapjaiban változhat meg a vélemény-újságírás és a publicisztika műfaja: egy ártatlannak tűnő cikkel megremegett és fordult egyet a tengelye körül a világsajtó – Pamela Anderson egy rabbival közösen írt hosszú cikket a pornófüggésről!

Az egykori playmate és színésznő a Wall Street Journal online kiadásának írt hosszú véleménycikket, szerzőtársa egy ortodox rabbi, Shmuley Boteach volt. A többszörös Pulitzer-díjas szerzőpáros egy hosszú véleménycikkben fejtette ki, hogy a pornófüggésért az internet, és az ún. fejlett technológia a felelős. 

A szerzők kitértek arra is, hogy a pornó nagyon komoly veszélyt jelent a társadalomra, megpróbálták azt is elmagyarázni, hogy a pornófüggés sok férfit érint, akik emiatt nem tudnak megfelelően teljesíteni a házasságukban. Példaként Antony Weiner politikus és Huma Abedin (Hillary Clinton tanácsadója) házasságát hozták fel, amely az elmúlt években ment tönkre - Weiner abnormális szexuális szokásai miatt különböző botrányokba keveredett, és le is mondott kongresszusi képviselői posztjáról. 

A cikkben tehát azt állítják, hogy minden férfi pornófüggő, és ez baj. Ezzel szemben az Amerikai Pszichológiai Társaság jelentése szerint tudományosan nem bizonyított tény, hogy a pornónézés ártalmas lenne a kapcsolatokra és a házasságra.

A téma elismert szakértője, Anderson azt is tudni véli, hogy veszélyben van a következő generáció is, mert ők bizony a négy fal között, digitális módon űzik a szexualitást. 

A komolyan persze nehezen vehető tudományos cikket itt lehet elolvasni, de ha teljes hosszában szeretné megismerni a jelentős kutatást és a publicisztikai bravúrt, akkor sajnos elő kell fizetnie a Wall Street Journalra!

Mit szól ehhez?