2013-ban volt először S.U.N. fesztivál Csobánkapusztán, ott voltunk. 2014-ben az Index díjnyertes fotókat készített itt, de úgy néz ki, a támogató- és reklámmentes rendezvényre idén elfelejtett elmenni a közönség. A szervező Mély Mosoly Alapítvány most egy sajtóközleményt adott ki, amiben arról számolnak be, hogy hárommilliós tartozásukat nem tudják kifizetni, ezért segítséget kérnek.

Sajnos az idei év magasabb produkciós költségei és a meglepően kevés jegyeladás miatt jelentős mennyiségű pénzt vesztettünk. Amikor az idei év költségvetését készítettük, sosem gondoltuk volna, hogy ennyire kevés ember jön el. Ennek a hibának köszönhetően most egy közel 3 milliós adóssággal nézünk szembe. Ahhoz, hogy ezt az összeget kifizethessük, egy adománygyűjtő kampány indítása mellett döntöttünk az IndiegoGo oldalán.

Hiszünk abban, amit csinálunk, és teljes mértékben elkötelezettek vagyunk, hogy egy közösségi befogadó teret teremtsünk Csobánkapusztán. Jelenleg mi vagyunk az egyetlen ilyen jellegű non-profit szervezet Magyarországon, de a megszűnés lehetőségével nézünk szembe. Kérjük segítsetek, hogy folytathassuk munkánkat!

A hír már csak azért is meglepő, mert közben a legtöbb magyarországi fesztiválon egy gombostűt se lehet leejteni, és a SUN-hoz hasonlítható két másik hazai rendezvénynek, az Ozora és a Samsara fesztiváloknak sem volt ilyen gondja. Sőt, az amerikai Burning Manen a múlt héten éppen, hogy az okozott összetűzést, hogy túl sokan akarnak menni, és nem csak a rendezvény törzsközönsége, hanem azok is, akik nem igazán veszik komolyan a fesztivál által képviselt értékeket.

A cikk megjelenéséig a SUN fesztivál folytatásához hiányzó összegnek kicsit több, mint a harmada gyűlt össze.