Emlékszik az első Harry Potter-filmben látható házra, amiben a Dursley család szekálta az ifjú varázslót? A jó hír az, hogy az ingatlan nagyon is létezik, és éppen eladó, így akár ön is megveheti magának. A rossz meg az, hogy 475 ezer fontba, mintegy 171 millió forintba kerül, ezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretne beköltözni.

A filmbéli Dursley család otthona, a Privet Drive 4., ahol Harry Potter a lépcső alatti szekrényben aludt, Bracknell városában van. A ház igazából csak az első moziban szerepelt, a további részekhez a stúdióban építették fel az egész utcát. Ha nem látta a filmet, vagy már nem emlékszik, mi történt benne, itt egy emlékezetes jelenet, amit a valós helyszínen vettek fel:

Az ikonikus ház 2010 májusában 290 ezer fontért, mintegy 104 millió forintért került jelenlegi tulajdonosához, aki alaposan felújította. A hirdetés szerint a földszinten egy tágas szalon, konyha és étkező található, míg az emeleten három hálószoba és egy fürdőszoba van, de ha úgy kívánja, ön is aludhat a lépcső alatti szekrényben, akárcsak Harry Potter.

Via The Daily Mail